2016-12-16 05:37:11
Φωτογραφία για Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, μίλησε για όλα ...
Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στην εκπομπή «Αντεπίθεση» με τους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιο, για -την υπόθεση μεταγραφής του Αλεσάντρο Τζεντίλε στον Παναθηναϊκό Superfoods: «Πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο παίκτη και ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται πάντα για τέτοιες περιπτώσεις. Ευελπιστώ ότι ίσως έχουμε κάποιες εξελίξεις. Ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να μην εξετάσει μια τέτοια περίπτωση, όπως θα έκανε για κάθε μεγάλο παίκτη. Έχουμε καταθέσει πρόταση, είμαστε σε επικοινωνία, ο προπονητής θέλει τον αθλητή, ευελπιστώ ότι θα μπορέσουμε να το ολοκληρώσουμε. Δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Αρμάνι Μιλάνο, θέλω να πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε. Δεν μπορούμε να λέμε ότι είμαστε μια… ανάσα, όταν πρέπει να πάρουμε το “ΟΚ” από έναν σύλλογο. Εμείς, ως οικογένεια, έχουμε αποδείξει 30 χρόνια τώρα, ότι μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων, προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε τα ‘θέλω’ του εκάστοτε προπονητή».


-τον πατέρα του Αλεσάντρο, Νάντο Τζεντίλε: «Ο Νάντο Τζεντίλε έχει μείνει στην ιστορία, γιατί σε εκείνο τον αγώνα στο ΣΕΦ, που μπορέσαμε και πήραμε το πρώτο πρωτάθλημα το 1999, ήταν ο άνθρωπος που όταν η μπάλα ‘έκαιγε’, είχε αυτό το οποίο χρειάζεται μια ομάδα, έναν αθλητή που είχε τα άντερα να μπει μέσα και να κάνει αυτό που έκανε. Μιλήσαμε και μαζί του, αφού υπάρχει μία σχέση πολύ καλή που έχει κρατηθεί από τότε και με τον πατέρα μου και τον θείο μου, κατ’ επέκταση και με μένα. Είναι ένας άνθρωπος που αγαπάμε και εκείνος από την μεριά του έχει σε εκτίμηση τον Παναθηναϊκό. Σε τακτά χρονικά διαστήματα, είμαστε σε επικοινωνία. Ποιος πατέρας δεν θα ήθελε να δει τον γιό του να ανδρώνεται στο ίδιο γήπεδο, που έχει κάνει και εκείνος επιτυχίες;».

-τη μέχρι τώρα παρουσία του Παναθηναϊκού Superfoods στην Euroleague: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Έχουμε υπάρξει άτυχοι αρχικά με τον τραυματισμό του Τζέιμς και στη συνέχεια του Γκιστ, αλλά πιστεύω ότι με τις αλλαγές που κάναμε στο ρόστερ, δεν έχουν φανεί τα κενά. Θέλω να πιστεύω ότι στο εξής μόνο θα καλυτερεύουμε. Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στον κ. Πασκουάλ και πιστεύω ότι στο τέλος της τριετίας, τουλάχιστον αυτό που έχουμε συμφωνήσει τώρα, ο Παναθηναϊκός θα είναι στο υψηλότερο επίπεδο, εκεί που του αρμόζει. Το μπάτζετ έχει μεγαλώσει σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα».

-τους φετινούς στόχους: «Όταν το καλοκαίρι κάναμε το σχεδιασμό και είχαμε το μπάτζετ στα χέρια μας, βάλαμε στόχο να επιστρέψουμε στο Final 4 της Euroleague και να μπορέσουμε να επανακτήσουμε τα σκήπτρα στην Ελλάδα, που κακώς και ατυχώς έχουμε χάσει τα τελευταία δύο χρόνια».

Για τις σχέσεις του με τους οργανωμένους του Παναθηναϊκού Superfoods: «Πολλά γράφονται και λέγονται. Υπήρξαν κάποιες μεμονωμένες αντιδράσεις για την μεταγραφή του Μπουρούση ή την εμπλοκή μου στην Σπάρτη. Ήταν μεμονωμένες αντιδράσεις ανθρώπων που δεν μπορούν να δουν τη μεγαλύτερη εικόνα. Από εμένα δεν υπάρχει καμία ανοιχτή πληγή».

-το αν είναι ικανοποιημένος από την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο: «Λόγω των πολλών παιχνιδιών στη Euroleague και της κατάστασης που βιώνει η χώρα, είναι αδύνατο κάποιος φίλαθλος να μπορεί να ακολουθεί την ομάδα δύο-τρεις φορές την εβδομάδα. Πόσω μάλλον όταν υπάρχουν κι άλλα αθλήματα, για τα οποία ο κόσμος εκταμιεύει από τον κουμπαρά του. Είναι πολύ δύσκολο αυτές τις εποχές να πηγαίνει παντού και πάντα. Είμαστε ευχαριστημένοι από την προσέλευση του κόσμου. Σίγουρα όλα αυτά τα χρόνια, η δύναμη του Παναθηναϊκού είναι ο κόσμος και το ΟΑΚΑ, αλλά δεν έχουμε κανένα παράπονο».

-την λύση της συνεργασίας με τον Τάκη Μπαλτάκο: «Για το θέμα αυτό, αλλά και την συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα ο γιος του Δημήτρης, ο οποίος είναι πρόεδρος του Ερασιτέχνη, θα τοποθετηθώ όταν και όπως πρέπει… Για τα όσα είπε ότι έχουμε συμφωνήσει να δώσουμε τα χρήματα βάσει των συμβατικών υποχρεώσεών μας ως ΚΑΕ, είναι τουλάχιστον αστείο να συζητιέται το αν η ΚΑΕ είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της απέναντι στον Ερασιτέχνη. Απ’ όσο γνωρίζω, ήδη ο Ερασιτέχνης έχει βάλει μία εταιρεία ορκωτών λογιστών και είμαι βέβαιος ότι όταν ολοκληρωθεί αυτό, ο κόσμος θα καταλάβει πόσο βαθιά είναι η στήριξη της οικογένειας Γιαννακόπουλου και της ΚΑΕ απέναντι στον Ερασιτέχνη. Συνολικά για το συγκεκριμένο θέμα, όπως είπα και νωρίτερα, θα τοποθετηθώ όταν και όπως πρέπει…».

Την απόφασή του να αποχωρήσει από την Σπάρτη: «Δεν περίμενα να υπάρξουν αντιδράσεις, μετά την πρώτη ανακοίνωση. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι οι άνθρωποι της Σπάρτης θα προτιμούσαν να υποστηρίζουν μια άλλη ομάδα και όχι την ομάδα της πόλης τους. Αυτό είναι πρωτάκουστο. Το γυαλί έσπασε και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ξανακολλήσει.  Ειδικότερα μετά τα χθεσινά που είδα, να είσαι στην πόλη σου, να έχεις καταφέρει να ανεβείς από το Ερασιτεχνικό στη Β’ Εθνική και να είσαι έτοιμος να περάσεις στην επόμενη φάση του Κυπέλλου και ξαφνικά να βλέπουμε μία ολόκληρη πόλη να υποδέχεται με πανηγυρισμούς τον αντίπαλο. Αυτά τα πράγματα δεν τα καταλαβαίνω. Θεωρώ ότι αυτός είναι ο λόγος, για τον οποίο δεν θα δούμε ποτέ στην Ελλάδα μία μικρή ομάδα από την Περιφέρεια να κάνει μεγάλες επιτυχίες. Όταν είμαστε πρώτα Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και μετά η ομάδα της πόλης μας, πώς περιμένουμε να πάει μπροστά;

Μετά την πρώτη ανακοίνωση, υπήρξαν κάποια περιστατικά με ανθρώπους που επέστρεψαν τα διαρκείας τους, ενώ εκδόθηκε ανακοίνωση από έναν τοπικό σύνδεσμο φιλάθλων του Ολυμπιακού. Δεν περίμενα αυτές τις αντιδράσεις και - όπως είπα στην ανακοίνωση – το τρίπτυχο διοίκηση, ομάδα, κόσμος είναι απαραίτητο για να υπάρξουν επιτυχίες. Όταν δεν έχεις τον κόσμο μαζί σου, δεν έχεις και λόγο ύπαρξης. Όταν ανέλαβα, ήξερα ότι υπάρχουν αρκετοί φίλοι του Ολυμπιακού, όπως και της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ και του Άρη, αλλά δεν περίμενα κάτι τέτοιο. Στην αρχή ένιωσα μεγάλη αγάπη και υποστήριξη από όλη την κοινωνία και δεν μπορούσα να προβλέψω αυτά που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες».

-την πρώτη ανακοίνωση, στην οποία καταφερόταν σε βάρος του Ολυμπιακού: «Όλη η Ελλάδα ξέρει πώς κερδίζει ο Ολυμπιακός τους αγώνες του και δεν θα ήθελα η Σπάρτη να είναι ένα από τα ‘θύματα’ του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως έχει συμβεί πολλές φορές σε άλλες ομάδες. Έτυχε να είναι ο Ολυμπιακός ο αντίπαλος με τον οποίο θα παίζαμε την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Εκπροσωπεί ό,τι εκπροσωπεί και γι’ αυτό βγήκε η συγκεκριμένη ανακοίνωση. Αν παίζαμε με άλλη ομάδα, σε καμία περίπτωση δεν θα ήταν τόσο επιθετική. Η απόφασή μου να αποχωρήσω είναι ειλημμένη. Δεν επιστρέφω, αλλά είμαι βέβαιος ότι η ομάδα θα βρει τον δρόμο της, επειδή υπάρχουν άνθρωποι στη Σπάρτη που την αγαπούν και ξοδεύουν χρόνο και χρήμα».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ