2016-12-16 13:37:20
Φωτογραφία για Ferrari 250 GT SWB Berlinetta διεκδικεί εννιά εκατομμύρια σε δημοπρασία
Η σειρά 250 διαθέτει στις τάξεις της μερικές από τις πιο εμβληματικές, κατά συνέπεια και περιζήτητες Ferrari μεταξύ των συλλεκτών Η παραγωγή των 250 ξεκίνησε στο απόγειο της αγωνιστικής επικράτησης του Maranello, αρχής γενομένης από τη θρυλική 250 S, νικήτρια του Mille Miglia του 1952 με τους Giovanni Bracco και Alfonso Rolfo στο τιμόνι. Μια μάχη απέναντι στις αγωνιστικές Mercedes-Benz 300 SL των Rudolf Caracciola, Hermann Lang και Karl Kling.

Ίσως οι πιο ψαγμένοι από εσάς ίσως προτάξουν ως γεννήτορα της σειρά τη σύγχρονή της 225 S, με το σαφώς μικρότερο αγωνιστικό παλμαρές λόγω και του μικρότερου μοτέρ, κι εμείς δεν θα φέρουμε αντίρρηση. Πάντως σε κάθε περίπτωση η Σειρά 250 περιλαμβάνει αυτοκίνητα δρόμου και αγωνιστικά μεγάλου βεληνεκούς. Μια γκάμα που περιλαμβάνει από την GTO Group 3, την εκκεντρική ΜΜ (για το Mille Miglia), την αποτυχημένη Monza, την επιτυχημένη Testa Rossa και φυσικά την GT SWB Berlinetta που έχουμε εδώ, έτσι για να πούμε μερικές.


Το αυτοκίνητο που βλέπετε στις φωτογραφίες θα δημοπρατηθεί το σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου 2017, στην τελευταία από τις τρεις δημοπρασίες των RM Sotheby's στο Amelia Island Concours d' Elegance στη Florida. Το κομμάτι που βλέπετε είναι καταχωρισμένο με χρώμα Rosso Corsa και πατά στο σασί #2639 GT.

H 250 GT SWB Berlinetta ήταν ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αγωνιστικά GT στην εποχή του, με κοντό μεταξόνιο (2,4 m) για καλύτερο κράτημα στην πίστα. Η ισχύς του 3λιτρου V12 Colombo ποίκιλε από τα 240 έως τα 280 άλογα. Συνολικά κατασκευάστηκαν 176 αυτοκίνητα, άλλα με αλουμινένιο και άλλα με ατσάλινο σασί σε διάφορες πολιτικές εκδόσεις (Lusso) και αγωνιστικά.

Η 250 GT SWB Berlinetta εξελίχτηκε από το ίδιο τιμ που εξέλιξε τη 250 GTO: Giotto Bizzarrini, Carlo Chiti και Mauro Forghieri. Το αυτοκίνητο έκανε το επίσημο ντεμπούτο του στο Salon de l’ Automobile 1959 στο Παρίσι και ξεκίνησε την εμπορική και αγωνιστική καριέρα του την ίδια χρονιά. Για τη Ferrari δε απετέλεσε την πρώτη της με δισκόφρενα σε ένα GT. H SWB Berlinetta ήταν η νικήτρια της κλάσης GT στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών το 1961.

Το αυτοκίνητο της δημοπρασίας είναι ένα από τα τελευταία της παραγωγής, καθώς ολοκληρώθηκε το 1961 και πρόκειται για μια Lusso. To set-up για το δρόμο περιελάμβανε στοιχεία όπως το αλουμινένιο καπό εμπρός πίσω, ηλεκτρικά παράθυρα και αεραγωγούς στα φτερά και στην οροφή.

Το αυτοκίνητο πουλήθηκε καινούργιο σε ένα συλλέκτη από τη Genova, ονόματι Marion Dall’Orso, και σύντομα εξήχθη στις ΗΠΑ όπου πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του σε ιδιωτικές συλλογές στο Texas. To 1980 ξαναγύρισε στην Ευρώπη, μέχρι να αποκτηθεί από το σημερινό ιδιοκτήτη του το 2011.

Το 2015 υπέστη πλήρη αποκατάσταση από την Motion Productions, εξειδικευμένο ατελιέ για Ferrari στη Neenah του Wisconsin. Έκτοτε πήρε βραβεία όπως το Best in Show στο Concorso Italiano, ενώ κέρδισε το Platinum Award στο Ferrari Club of American International και στο XXV Cavallino Classic Concours.

Οπότε με όλες αυτές τις «επευφημίες και την κληρονομιά, μην προσδοκάτε να πέσει στη φτήνια. Με προγενέστερα 250άρια να χτυπούν τα 20 ,τα 30, ακόμα και τα 50 εκατ., αυτή η GT του 1961 φαίνεται πιο λογική σε τιμή, με τους RM Sotheby’s να δίνουν μια πρώιμη πρόβλεψη στα €9,1 εκατ.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ