2012-05-19 10:58:48
Φωτογραφία για Θύελλα από την γκάφα της Μέρκελ
Τις Κάννες θυμήθηκε πάλι η Μέρκελ και ενώ κλιμακώνεται επικίνδυνα η ελληνική κρίση, με μια απαράδεκτη για εταίρους παρέμβαση της συνέστησε στην Αθήνα τη διοργάνωση παράλληλα με τις εκλογές και δημοψηφίσματος για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός την παραμονή ή όχι στην ευρωζώνη.

Λίγη ώρα αφού δημοσιοποιήθηκε στην Αθήνα η παρέμβαση της, απειλήθηκε διπλωματικό επεισόδιο, καθώς η μεν γερμανική καγκελαρία αντιλαμβανόμενη ότι οι «σκέψεις» Μέρκελ υπερβαίνουν τα εσκαμμένα έσπευσε να δηλώσει ότι οι σχετικές αναφορές είναι ανακριβείς και αποδοκιμάζονται πλήρως, προκαλώντας αντίδραση κύκλων της Ελληνικής Προεδρίας που επέμειναν ότι η κυβερνητική ανακοίνωση απεικονίζει την πραγματικότητα.

Με δεδομένο ότι προφανώς θα γνώριζε η γερμανίδα καγκελάριος πως πρακτικά δεν μπορεί να γίνει δημοψήφισμα, είναι προφανές ότι επρόκειτο για ένα ακόμη προειδοποιητικό μήνυμα πριν από τις κρίσιμες συναντήσεις της στις ΗΠΑ στο πλαίσιο του G8, όπου αναμένεται να της ασκηθούν πιέσεις για χαλάρωση της πολιτικής λιτότητας και προώθηση μέτρων ανάπτυξης για ολόκληρη την Ευρώπη.


Εξάλλου, το γεγονός ότι το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής δημοσιεύεται σήμερα δεν αφήνει περιθώρια (ακόμη κι αν υπήρχε τέτοια πρόθεση) για δημοψήφισμα, καθώς απαιτείται πρόταση του υπουργικού συμβουλίου στη Βουλή που θα πρέπει να εγκριθεί από τουλάχιστον 151 ψήφους.

Άλλωστε όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το Έθνος δεν είναι η πρώτη φορά που η κ. Μέρκελ εκφράζει την εξάντληση της «υπομονής» της με την Ελλάδα, κάτι που πολύ συχνά γίνεται με άκομψο και καθόλου διπλωματικό τρόπο και που επιφέρει μάλλον τα αντίθετα αποτελέσματα.

Υπενθυμίζεται ότι την ίδια απειλητική πρόταση είχε απευθύνει η κ. Μέρκελ από κοινού με τον κ. Σαρκοζί πέρυσι τον Οκτώβριο στον κ. Παπανδρέου στη δική του πρόταση για δημοψήφισμα για τη δανειακή σύμβαση και το PSI.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Βουλευτές για μισή μέρα...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Βουλευτές για μισή μέρα...
e-Επιλογές (18-12-2012)
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
e-Επιλογές (18-12-2012)
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ