2016-12-17 16:41:17
Φωτογραφία για Προκήρυξη θέσεων στο ΕΣΥ μέσω ΑΣΕΠ
Βασιλική Αγγουρίδη - Virus

Αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι, σύμφωνα με την Αριστοτέλους, θα καλύψουν τα κενά στα Δημόσια Νοσοκομεία. Αν και ο μεγαλύτερος όγκος των νέων εργαζομένων στην Υγεία θα είναι συμβασιούχοι, ο κ. Ξανθός προσέθεσε στον αριθμό και άλλους 2000 που θα προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ.

Ειδικότερα, κατά την επίσκεψη του στο νοσοκομείο «Ελπίς», ο Υπουργός Υγείας σημείωσε πως, βάσει του προγραμματισμό του Υπουργείου, έως τις 28 Δεκεμβρίου θα έχει προκηρυχθεί από το ΑΣΕΠ η δέσμη των 2.000 προσλήψεων νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, ενώ μέσα στον ερχόμενο Φλεβάρη θα έχουν διοριστεί στα δημόσια νοσοκομεία 4.000 εργαζόμενοι με 12μηνες συμβάσεις μέσω του ειδικού προγράμματος στήριξης ανέργων του ΟΑΕΔ στο χώρο της Υγείας.

Η αναφορά του κ. Ξανθού αποτέλεσε απάντηση τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων του «Ελπίς» για την υποστελέχωση του νοσοκομείου.


Κατά τον κ. Ξανθό, στο «Ελπίς», έχουν ήδη γίνει 11 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (προκήρυξη 5Κ και 4Κ+ παλιά προκήρυξη ΑΣΕΠ του 1998), από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ θα συνάψουν συμβάσεις 14 εργαζόμενοι, ενώ από τη δέσμη των 2.000 προσλήψεων που θα προκηρυχθούν μέχρι τις 28/12, θα τοποθετηθούν στο νοσοκομείο 18 άτομα. Επίσης έχουν ήδη προκηρυχθεί 3 θέσεις μόνιμων γιατρών ΕΣΥ (από τις 760 για όλα τα νοσοκομεία) και είναι σε στην τελική φάση η έκδοση ΚΥΑ για επιπλέον 2.000 μόνιμες θέσεις.

Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση του «Ελπίς», ο υπουργός ανέφερε πως ο προϋπολογισμός του αυξήθηκε στα 8.150.000 ευρώ, από 7.940.000 ευρώ, που έκλεισε το 2015.

«Γνωρίζουμε ότι το ποσό αυτό είναι οριακό, δείχνει όμως την πρόθεση μας για σταδιακή αντιστροφή της συνεχούς υποχρηματοδότησης του ΕΣΥ τα προηγούμενα χρόνια και της προσήλωσης του υπουργείου Υγείας στην αναβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης στη χώρα», σημείωσε ο κ. Ξανθός.

Παράλληλα, ο υπουργός ανέφερε ότι αναζητείται ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για την κάλυψη αναγκών αναβάθμισης κτιριακών υποδομών αλλά και αντικατάστασης πεπαλαιωμένου εξοπλισμού στα δημόσια νοσοκομεία. Πιο συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι είναι σε «καλό δρόμο» μια συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με στόχο τη χρηματοδότηση ενός «πακέτου» άμεσων βελτιωτικών παρεμβάσεων στις υποδομές και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό του ΕΣΥ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ