2012-05-19 11:09:02
Φωτογραφία για Μπαρόζο - Ρόμπεϊ: Θέλουμε να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, αλλά και ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, υπογράμμισαν ότι επιθυμούν η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ και διαβεβαίωσαν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για την σταθεροποίηση της Ελλάδας και της ευρωζώνης.

«Θα ήθελα να επαναβεβαιώσω ξεκάθαρα ότι επιθυμούμε η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη. Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωπαϊκή οικογένεια», δήλωσε ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στους δημοσιογράφους από το Καμπ Ντέιβιντ του Μέριλαντ πριν από την έναρξη του δείπνου εργασίας με τους ηγέτες των κρατών-μελών του G8

Ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις του Επιτρόπου της ΕΕ αρμόδιου για το Εμπόριο Κάρελ ντε Χουχτ ότι η Επιτροπή επεξεργάζεται σχέδια για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, απάντησε: «δουλεύουμε για το σχέδιο Α-το σχέδιο Α είναι η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ, η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της».


«Θα κάνουμε ό,τι [απαιτείται] για να εγγυηθούμε την χρηματοοικονομική σταθερότητα στην ευρωζώνη. Το κάναμε στο παρελθόν υπό δύσκολες συνθήκες. Θα το ξανακάνουμε εάν χρειαστεί στο μέλλον», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Ρόμπεϊ.

Ανάλογες δηλώσεις έκαναν νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Γάλλος ομόλογός του Φρανσουά Ολάντ, μετά από τη συνάντησή τους στο Λευκό Οίκο H θέση της Ελλάδας είναι στην ευρωζώνη, δήλωσαν χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε ότι υπάρχει σύγκλιση στις απόψεις των δύο αρχηγών όσον αφορά στην ανάπτυξη.

Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε ότι η σύνοδος του G8 θα πρέπει να επικεντρωθεί στους τρόπους προαγωγής της ανάπτυξης παράλληλα με τις μειώσεις δαπανών στην Ευρώπη, ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση στην ευρωζώνη.

«Ο πρόεδρος Ολάντ και εγώ συμφωνήσαμε ότι είναι ένα ζήτημα ιδιαίτερης σημασίας, όχι μόνο για τους λαούς της Ευρώπης, αλλά επίσης και για την παγκόσμια οικονομία», σημείωσε ο Ομπάμα.

Παράλληλα, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον κάλεσε, από την Ουάσιγκτον, τους Έλληνες να αποφασίσουν αν επιθυμούν να παραμείνουν στο ευρώ. «Πρέπει να πάρουν μια απόφαση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κάλεσε επίσης τις χώρες της ευρωζώνης να λάβουν αποφασιστική δράση για την ενίσχυση των τραπεζών τους και την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός επανέλαβε τέλος την αντίθεσή του στην επιβολή φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, πρόταση την υποστηρίζει ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ