2012-05-19 11:08:50
Φωτογραφία για Κάποιος να πει στη φράου Μέρκελ ότι στο Μοναστηράκι, δεν περιπολούν Βαυαροί χωροφυλάκοι
H φράου Άνγκελα Μέρκελ δεν διακρίνεται για την κομψότητά της. Την πολιτική εννοώ, γιατί δεν διακρίνεται και για την προσωπική- αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

Η χθεσινή της πρόταση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια για διενέργεια δημοψηφίσματος ταυτοχρόνως με τις εκλογές, ξεπερνά όμως ακόμα και τα όρια της γνωστής πλέον Γερμανικής αλαζονείας.

Η φράου Μέρκελ, δεν αρκέστηκε στο κούνημα του δάκτυλου, στη νουθεσία, ούτε καν στην απαίτηση και στον εκβιασμό. Παρενέβη ωμά και απροκάλυπτα στα πολιτικά πράγματα της χώρας μας. Η εκ των...

υστέρων απόπειρα διάψευσης, ουδόλως διασκεδάζει το γεγονός.

Ενδεχομένως το καθιστά σοβαρότερο, καθώς πιστοποιεί ότι η Καγκελαρία θεωρεί την Ελλάδα κάτι σαν Γερμανική αποικία- σαν την πρώην Τανγκανίκα ή τις Μαριάνες Νήσους. Η φράου Μέρκελ έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της το σύνολο των ελληνικών πολιτικών κομμάτων και την ελληνική Βουλή, τη μόνη αρμόδια για να αποφασίσει τη διενέργεια δημοψηφίσματος μετά από σχετική πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου.


Αυτά, σύμφωνα με το Ελληνικό Σύνταγμα. Την επιβολή του οποίου, ειρήσθω εν παρόδω, οι Έλληνες πριν από πολλά χρόνια, διεκδίκησαν και κέρδισαν από τον Βαυαρό Βασιλιά Όθωνα.

Η φράου Μέρκελ και ορισμένοι ομοεθνείς της όπως ο σοσιαλδημοκράτης φον Μάρτιν Σούλτς, αλλά και οι αρκετοί Ευρωπαίοι ομοϊδεάτες τους, οφείλουν να αντιληφθούν ότι για το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου, ο μόνος αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο ελληνικός λαός. Χωρίς πιέσεις, παρεμβάσεις και εκβιασμούς.

Ας αντιληφθούν επίσης ότι το σύνολο των δημοκρατικών πολιτικών κομμάτων της παρούσας Βουλής, θεωρούν με τον ένα η τον άλλο τρόπο ότι το Μνημόνιο, έχει αρνητικό ισοζύγιο. Και ότι πρέπει να αλλάξει- όπως και αν ονομάζει το καθένα από τα κόμματα αυτά την αλλαγή του Μνημονίου. Ενδεχομένως, προκειμένου να αντιληφθούν τα (προαναφερόμενα) αυτονόητα, θα χρειαστεί να δοκιμαστεί η επιμονή τους κα η δημοκρατικότητά τους. C’ est la vie- που λένε και οι φίλοι (;) μας οι Γάλλοι.

ΑΣΚ

Από newpost, μοντάζ Γρέκι
Greki-Gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τραγωδία στην Ιταλία
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τραγωδία στην Ιταλία
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ