2016-12-18 18:45:11
Φωτογραφία για Γκάμπι Τσίμερ: «H Eυρώπη καταστρέφεται από τους εθνικούς εγωισμούς κατά των Ελλήνων»
«Είμαι αγανακτισμένη για το γεγονός ότι το μεγάλο όραμα της Ευρώπης καταστρέφεται από εθνικούς εγωισμούς σε βάρος των Ελλήνων», επισημαίνει σε συνέντευξή της η κ. Γκάμπι Τσίμερ, πρόεδρος της συνομοσπονδιακής ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς / Αριστεράς των Πρασίνων των Βορείων Χωρών στο Ευρωκοινοβούλιο.

Χαρακτηρίζει δραματικό το γεγονός ότι η αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα προχωρά δια πυρός και σιδήρου και εκφράζει τη λύπη της, διότι οι 27 άλλες κυβερνήσεις, οι οποίες θα έπρεπε να βλέπουν ότι αυτό το οποίο υφίσταται η Ελλάδα θα μπορούσε να συμβεί και σε αυτούς και δεν δείχνουν μεγαλύτερη αλληλεγγύη.

Κληθείσα να σχολιάσει τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την απόφαση της κυβέρνησης να ενισχύσει τους χαμηλοσυνταξιούχους, έκανε λόγο για «καθαρό εκβιασμό» και σημείωσε χαρακτηριστικά πως «η ελληνική κυβέρνηση πολιτεύεται εξαιρετικά λογικά και θέλει να δώσει κάτι από το πλεόνασμα και θέλω να εκφράσω την αλληλεγγύη μου σε αυτό. Πρέπει να αντιδράσουμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο»

Η κ. Τσίμερ ασκεί δριμεία κριτική στην ακολουθούμενη πολιτική των Μέρκελ-Σόιμπλε λέγοντας ότι είναι όμηροι της δικής τους ιδεολογίας. «Η Ευρώπη»- θα πει- «είναι κατ΄ αυτούς χώρος για ανταγωνιστικότητα, αλλά οι άνθρωποι ματώνουν έτσι. Γι αυτούς όμως οι άνθρωποι είναι απλές παράπλευρες απώλειες, όπως στον πόλεμο».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ