2016-12-19 09:25:13
Φωτογραφία για Η πρώτη κάρτα VEGA από την AMD, τα..σπάει!
H AMD ετοιμάζεται να ανακοινώσει και επισήμως σήμερα μια νέα σειρά καρτών η οποία περιλαμβάνει και μοντέλο αρχιτεκτονικής VEGA. Πρόκειται όμως για επιταχυντές, για χρήση σε Deep Learning συστήματα, στοχεύοντας στην ίδια αγορά που στοχεύουν οι αντίστοιχες κάρτες Tesla της Nvidia. Η σειρά περιλαμβάνει τρία μοντέλα, τα INSTINCT MI25, MI8 και MI6 και το videocardz κατάφερε να βρει και να δημοσιεύσει τις σχετικές φωτογραφίες από την παρουσίαση που ετοιμάζεται να κάνει η AMD. Ακόμα οι πληροφορίες είναι ελάχιστες, μιας και δεν είναι γνωστά τα τεχνικά χαρακτηριστικά των καρτών. Δεν είναι γνωστό ούτε πόσους πυρήνες διαθέτει η INSTINCT MI25, ούτε την συχνότητα λειτουργίας της GPU της. Είναι πάντως γνωστή η επίδοσή της σε FP16 compute, όπου επιτυγχάνει 25 TFLOPs.

Αυτό φαίνεται και από τις επιδόσεις των rack που υπάρχουν στα παρακάτω slides, όπου υπάρχει η υποσημείωση ότι οι compute επιδόσεις αναφέρονται σε FP16 και με απλούς υπολογισμούς προκύπτουν τα 25 TFLOPs
. Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι οι επιδόσεις σε FP32 είναι οι μισές, δηλαδή 12,5TFLOPs, τότε το videocardz θεωρεί πιο πιθανό σενάριο η κάρτα να διαθέτει 4096 πυρήνες και συχνότητα λειτουργίας λίγο πάνω από το 1,5GHz. Δεν είναι γνωστό τι θα μπορούσε να είναι το NCU ή τι σημαίνει το 2x Packed Math, ενώ και το "High Bandwidth Cache and controller" επίσης είναι κάτι το νέο. Η MI25 είναι έως δύο φορές ταχύτερη σε σχέση με μια Titan X Maxwell, σε DeepBench GEMM operations και σημαντικά ταχύτερη έναντι μιας Titan X αρχιτεκτονικής Pascal. Τέλος, η κάρτα έχει κατανάλωση κάτω από 300W και επιπλέον χρησιμοποιεί παθητική ψύξη. hwbox.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ