2012-05-19 11:37:07
Φωτογραφία για ΗΜΑΡΤΟΝ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΑΝΑΨΗΦΙΖΩ (Τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ)
 

Παναγιώτης Π.

"Όποιος είδε τον Τσίπρα χθες το βράδυ στην τηλεόραση της ΝΕΤ, σε συνέντευξη που έδωσε στον Κούλογλου, σίγουρα θα απογοητεύθηκε. Ήταν τόσο λίγος που αναλογιζόσουν πώς θα μπορούσε ο άνθρωπος αυτός να τεθεί επικεφαλής μιας κυβέρνησης, να κυβερνήσει μια χώρα της οποίας η οικονομία έχει καταστραφεί και η ύφεση βρίσκεται στο 6,5%.”(σχόλιο σε άρθρο σε ηλεκτρονικό μέσο)

E, βέβαια, φίλε Παναγιώτη, όταν τα τελευταία 8 χρόνια είχες πρωθυπουργούς ο-γκόλιθους του πνεύματος σαν τον Κ. Καραμανλή και τον Γ. Παπανδρέου και μπροστά σου επιλογές σαν αυτές των αδιάφθορων και κυρίως ανιδιοτελών Βενιζέλο και Σαμαρά είναι λογικό να σου φαίνεται λίγος ο Τσίπρας.

 Ιδιαίτερα όταν δεν μπορεί να ελπίζει στην αρωγή ενός Πάγκαλου, ενός Χρυσοχοΐδη, ενός Λοβέρδου , μιας Διαμαντοπούλου, μιας Φώφης ή τουλάχιστον μιας Ντόρας, ενός Μάνου, ενός Κ. Μητσοτάκη, ενός Χατζηδάκη, ενός Πολύδωρα, ενός Γιακουμάτου και άλλων, χάρη στο έργο των οποίων έφτασε η χώρα μας σε τέτοια (υψηλά) επίπεδα σε κάθε τομέα (Υγεία, Παιδεία, Οικονομία ... τι να πρωτοθυμηθούμε!) ή συνεπέστατων στις απόψεις τους ανθρώπων σαν τον ακτιβιστή Βορίδη και τον  πολυτάλαντο Άδωνη .


Αλλά τι περιμένεις από ένα λαό που μπροστά στην πρώτη... δυσκολία φέρεται με τόση αχαριστία σε όσους πάσχισαν τόσα χρόνια για να τον κάνουν οικονομικά, πολιτικά και κυρίως πολιτιστικά Ευρωπαίο. Αφού μας το λένε και οι δυο: το κατάλαβαν, έκαναν κάτι λαθάκια και λυπούνται πολύ. Δεν το βλέπετε στο πρόσωπο του Αντώνη και του Βαγγέλη;

Τι να πω, τέτοια αγνωμοσύνη πια!!!  Ντρέπομαι που είμαι Έλληνας.

Υ.Γ.  Προφανώς δεν θα ψηφίσω πάλι ΣΥΡΙΖΑ όπως στις προηγούμενες εκλογές που με είχαν τυφλώσει τα λαμόγια όλων των καναλιών προσδοκώντας οφέλη από τον Τσίπρα καθώς οι προηγούμενοι , πιστοί στην πολιτική που χάραξε ο Σημίτης   τούς είχαν κλειστές τις πόρτες.

Δε θα ψηφίσω Τσίπρα   γιατί δεν θέλω να κινδυνεύσουν οι τράπεζες (όχι τουλάχιστον πριν τους ξεπληρώσω κάτι χρέη από κάρτες, για ένα κούτελο ζούμε)  γιατί δε θέλω να χαθεί η αξιοπιστία της χώρας στα οικονομικά κέντρα στα νησιά Καϋμάν.

Δε θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν συμφωνεί με το ξεβρώμισμα της πατρίδα μας από τους μετανάστες, όπως εκλιπαρεί εκείνο το ευγενικό ... παιδί ο "εγέρθητου" (ακτιβιστής μου φαίνεται κι αυτός, αργότερα θα στρώσει και θα προσχωρήσει, ο Αντώνης έχει μεγάλη καρδιά, ξέρει κι αυτός από την εποχή της νεότητάς του στην Καλαμάτα), αφήστε που μας πήρε στο λαιμό του (ο Τσίπρας πάντα για να μην μπερδευόμαστε, ο κόκκινος εωσφόρος) αφού υπέγραψε  τη συμφωνία Δουβλίνο 2 και δεν τους αφήνει να πάνε σε άλλη χώρα της ΕΕ.

Βοηθήστε με όμως λίγο. Ποιον από τους δυο να ψηφίσω; Σε  ποιον από τους δυο αν είσαστε μέτοχος μιας επιχείρησης θα ξαναδίνατε τη θέση του γενικού διευθυντή μετά από τέτοια... θαυμάσια αποτελέσματα της προηγούμενης οικονομικής (και όχι μόνο) περιόδου; Σε ποιον θα εμπιστευόσαστε το μέλλον των παιδιών σας; Το βιογραφικό και των δυο είναι βλέπετε  ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ! Κρίμα να μην ανήκουν στο ίδιο κόμμα. Ή μήπως ανήκουν και δεν το ξέρουν; Ή μήπως το ξέρουν και δεν το λένε; Αυτές οι απορίες με τρώνε. Θα έδινα τα υπόλοιπα 2/3 του μισθού μου σε όποιον μου τις έλυνε. Του ελληνικού, όχι του βουλγάρικου. Όχι ακόμη τουλάχιστον.

Με εκτίμηση και ειλικρινή μετάνοια

Ένας κοψοχέρης

και «δια την αντιγραφήν»

Δημήτρης Παπαθεοδώρου, φιλόλογος.
alfavita.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ