2023-05-15 21:27:38
Φωτογραφία για Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ,  για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, στο Αγρίνιο.

 



«Τώρα ξέρουμε, έχουμε πείρα, δε θα ξεγελαστεί ξανά ο λαός. “Σωτήρες” δεν υπάρχουν, μόνοι τους και όλοι μας, τώρα ΚΚΕ!»....

Ο κ. Τσίπρας και από το Αγρίνιο αναμάσησε τα γνωστά πλέον διλήμματα για να ντύσει το αφήγημα της «προοδευτικής» κυβέρνησης συνεργασίας για την επόμενη μέρα των εκλογών, φτάνοντας στο σημείο, σαν να απευθυνόταν σε λωτοφάγους, να καταγγέλλει την εργασιακή ζούγκλα, τις συνθήκες ακρίβειας και ενεργειακής φτώχειας, τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και άλλα πολλά.

Ο λαός του νομού έχει βιώσει τη σκληρή ταξική πολιτική της ΝΔ που τον έχει φέρει σε απόγνωση. Συμπαραστάτη βρήκε το ΣΥΡΙΖΑ και με τα έργα του ως κυβέρνηση και ως αξιωματική αντιπολίτευση. 

Ο λαός δε θα ξεχάσει, ότι, η κυβέρνηση της ΝΔ:

·        βρήκε συμπαραστάτη, στο 50% των αντιλαϊκών της νομοσχεδίων το ΣΥΡΙΖΑ που τα ψήφισαν μαζί, την τελευταία τετραετία.

·        όπως και πριν του ΣΥΡΙΖΑ, με το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο, που δεν εξαιρεί κανέναν από τις παρακολουθήσεις, έγιναν 100.000 υποκλοπές σε βάρος του λαό τα τελευταία 10 χρόνια. Ούτε λέξη δεν μας είπε ο κ. Τσίπρας για τις υποκλοπές στο ΚΚΕ, που ξεκίνησαν το 2016, επί κυβέρνησής του, και συνεχίστηκαν μέχρι και πρόσφατα.

·        εφάρμοσε το νόμο Βρούτση, που πρώτα είχε εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ, με υπουργό την Αχτσιόγλου, καταργώντας τις ΣΣΕ, για «αυξήσεις» κοροϊδία στους μισθούς από τον εκάστοτε υπουργό στα πλαίσια της δημοσιονομικής πειθαρχίας και των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων.

·        πήγε το ρεύμα στα ύψη, με το «χρηματιστήριο ενέργειας», που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση το 2017.

·        υλοποιεί τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας με τους νόμους του ΣΥΡΙΖΑ. Το προσωρινό πάγωμα των πλειστηριασμών, είναι κοροϊδία γιατί ο νόμος που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, διασφαλίζει κι αυτός τα κέρδη των τραπεζών και των funds και θα οδηγήσει σε μαζικούς πλειστηριασμούς.

·        στην εγκληματική πολιτική κρατικής διαχείρισης, της πανδημίας, με τους χιλιάδες νεκρούς, βρήκε στήριγμα στο ΣΥΡΙΖΑ, με προτάσεις για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής και ότι «θα λογαριαστούμε μετά».

·        εφάρμοσε τον κατάπτυστο νόμο, του "ψαλιδοχέρη" Κατρούγκαλου, καταργώντας τα δικαιώματα των συνταξιούχων.

·        χέρι-χέρι με το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, ψήφισαν τις συμφωνίες για τις πολεμικές ανάγκες του ΝΑΤΟ και τη συμμετοχή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, κάνοντας στόχο το λαό μας.

·        απέρριψε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, τις προτάσεις νόμου, για κατάργηση των πλειστηριασμών και την ελάφρυνση των λαϊκών νοικοκυριών που κατέθεσε το ΚΚΕ στη βουλή.

·        συμφωνεί μαζί με ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ στο υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης και στους εφαρμοστικούς νόμους του, που θα πληρώσει ο λαός.

Και ο κατάλογος είναι ατελείωτος….

Ο λαός του νομού και όλης της χώρας, τους έχει καταλάβει πλέον και έχει κατανοήσει το σύνθημα του ΚΚΕ «μόνοι τους και όλοι μας».

Γι’ αυτό στις 21 Μάη, να δυναμώσει το ΚΚΕ όσο πιο πολύ γίνεται. Δυνατό ΚΚΕ για να είναι δυνατός ο λαός την επόμενη μέρα, για να βρει τον μπελά της η επόμενη κυβέρνηση, που όποια κι αν είναι, θα είναι από «χέρι» αντιλαϊκή, για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές συνολικά στην κοινωνία.

Όλοι στη συγκέντρωση του ΚΚΕ, σήμερα Δευτέρα 15 Μάη, στις 8:30 μμ, στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου.'


ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ