2016-12-20 12:32:26
Φωτογραφία για ΣΟΪΜΠΛΕ: «ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ»
«Εάν δεν τηρήσουμε τους κανόνες, η Ευρωζώνη θα καταρρεύσει» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ερωτηθείς για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να διαθέσει εφάπαξ βοήθημα στους συνταξιούχους. 

«Κομισιόν, ΔΝΤ, ΕΚΤ και ESM ρωτήθηκαν αν η απόφαση της κυβέρνησης συνάδει με τις υποχρεώσεις της και η αρχική απάντηση ήταν ''όχι''» έσπευσε να προσθέσει, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα «Die Zeit».

Σήμερα το απόγευμα, είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του EuroWorking Group, κατά τη διάρκεια της οποίας, θα παρουσιαστεί η αξιολόγηση των θεσμών για τις πρόσφατες εξαγγελίες της Αθήνας.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο ESM προχώρησε στο «πάγωμα» των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, επικαλούμενος τις ενστάσεις ορισμένων κρατών - μελών. Παρ’ όλα αυτά, ο επικεφαλής του Μηχανισμού, Κλάους Ρέγκλινγκ, το Σάββατο εξέφρασε την άποψη ότι οι παροχές Τσίπρα δεν θα επηρεάσουν σημαντικά τα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας.

Ο Γερμανός υπουργός, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στη «Die Zeit», αναφέρθηκε και στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, τονίζοντας: «Η αρχιτεκτονική της νομισματικής ένωσης πρέπει να αλλάξει».

ΑΜΠΕ/Reuters

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ