2016-12-21 03:49:17
Φωτογραφία για Wood Mackenzie: Το πετρέλαιο πρέπει να μείνει στα 55 δολ. για να ανακάμψει η αγορά
Το 2017, το πετρέλαιο θα φτάσει στα 57 δολ. εάν το μεγαλύτερο μέρος της συμφωνίας του ΟΠΕΚ υλοποιηθεί Τα 55 δολ. ανά βαρέλι για το αργό είναι ο μαγικός αριθμός ώστε η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου να ανακάμψουν αναφέρεται σε ανάλυση της Wood Mackenzie.

Αν η μείωση της παραγωγής υλοποιηθεί για να ωθήσει τις τιμές του πετρελαίου στα 55 δολ. ανά βαρέλι ή παραπάνω, η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου θα έχει θετικές ταμειακές ροές το 2017, σηματοδοτώντας την πρώτη άνοδο για τον τομέα δεδομένου ότι μια παρατεταμένη ύφεση είχε ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2014.

«Αν μείνουμε (στα 55 δολ. το βαρέλι), οι μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου στον κόσμο θα αρχίσουν να βγάζουν χρήματα και πάλι.

Εάν επιστρέψουμε στα 50 δολ. ή και χαμηλότερα το 2017… μετά αυτές οι εταιρείες που βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος και επιστρέφουν σε κατάσταση επιβίωσης όπου βρίσκονται τα τελευταία δυο χρόνια» είπε ο Angus Rodger της Wood Mackenzie.

Σύμφωνα με το ίδιο, εάν η συμφωνία του ΟΠΕΚ επιτευχθεί κατά 75%, τότε η τιμή του πετρελαίου θα φτάσει κατά μέσο όρο στα 57 δολ. το βαρέλι μέχρι το 2017.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ