2016-12-22 07:39:06
Φωτογραφία για Τι σημαίνουν τα ονόματα των πιο διάσημων προϊόντων στον κόσμο
Οι περισσότερες μάρκες προϊόντων είναι άμεσα συνδεδεμένες με την καθημερινότητα των καταναλωτών Ωστόσο, λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν τη σημασία του ονόματος του κάθε brand.

Δείτε παρακάτω τη λίστα που παρουσιάζει το fortunegreece.com, με μερικές από τις μεγαλύτερες μάρκες παγκοσμίως και πως προέκυψαν τα ονόματά τους:

ΑDIDAS

Πολλοί πιστεύουν ότι η λέξη Adidas «κρύβει» τη σημασία του «All Day I Dream About Soccer». Αυτό όμως που ισχύει πραγματικά είναι ότι η μάρκα ένδυσης κατέληξε να λέγεται Adidas από τον ιδρυτή της, Adolf Dassler, ο οποίος ξεκίνησε να σχεδιάζει αθλητικά παπούτσια μόλις επέστρεψε από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με την LA Times. Το Adidas προέκυψε από το παρατσούκλι του (Adi), καθώς και από τα τρία πρώτα γράμματα του επωνύμου του.

GAP

Το πρώτο κατάστημα GΑP άνοιξε το 1969 με στόχο την πώληση καλής ποιότητας τζιν. Το όνομα του brand αναφέρεται στο χάσμα των γενεών μεταξύ των ενηλίκων και των παιδιών.


HäAGEN-DAZS

Ο Reuben Mattus, ένας Εβραίος μετανάστης από την Πολωνία, ονόμασε τη γνωστή σε όλους εταιρεία παγωτών Häagen-Dazs προκειμένου να αποτίνει φόρο τιμής στη Δανία, σύμφωνα με παλαιότερη συνέντευξή του στο Tablet Magazine. Ωστόσο, το όνομα δεν σημαίνει τίποτα στην πραγματικότητα.

NIKE

Η διάσημη μάρκα αθλητικών ενδύσεων και υποδημάτων έλαβε το όνομα Nike από την Ελληνίδα θεά της νίκης.

GATORADE

Μια ομάδα γιατρών από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα δημιούργησε το αθλητικό αυτό ποτό για τους ποδοσφαιριστές της ομάδας Florida Gators.

STARBUCKS

Σε μια συνέντευξή του στην εφημερίδα The Seattle Times, ο συνιδρυτής της Starbucks Gordon Bowker ανέφερε την ιστορία για το πώς κατέληξαν σε αυτό το όνομα. Αρχικά, οι δυο ιδρυτές της αλυσίδας καφέ δημιούργησαν μια λίστα με λέξεις που ξεκινούν από “st” καθώς θεωρούσαν ότι το όνομα θα είχε ισχυρό brand στην αγορά. Τελικά, τα Starbucks έλαβαν το όνομα αυτό από έναν χαρακτήρα της ταινίας Moby-Dick.

PANERA

Σύμφωνα με την προσωπική σελίδα της εταιρείας στο Facebook, το όνομα της αλυσίδας σάντουιτς έχει λατινικές και ισπανικές ρίζες. Στα ισπανικά η λέξη «Pan» σημαίνει ψωμί και το «era» ηλικία ή χρόνος. Το Panera συνεπώς μεταφράζεται ως «ηλικία του ψωμιού».

UNDER ARMOUR

Σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, Kevin Plank, η Under Armour έλαβε αυτό το όνομα προκειμένου να διευκολύνει τους καταναλωτές και να θυμούνται πιο εύκολα το brand της. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ