2016-12-22 18:05:11
Φωτογραφία για Έφηβη αυτοκτόνησε μπροστά στους γονείς της - Μόλις μάθετε γιατί το έκανε θα ΣΟΚΑΡΙΣΤΕΙΤΕ...
H 18χρονη Brandy Vela πυροβολήθηκε μπροστά στην οικογένειά της αφού οι λεγόμενοι «νταήδες του κυβερνοχώρου» την χλεύαζαν και την εκφόβιζαν για μήνες. Τώρα ο πατέρας της, ο Raul Vela, θέλει δικαιοσύνη για την κόρη του.

Πριν από το θάνατό της, η Brandy έστειλε μηνύματα στην οικογένειά της λέγοντάς τους ότι σχεδίαζε να αυτοκτονήσει. Έτρεξαν στο σπίτι για να την σταματήσουν, αλλά όταν έφτασαν την είδαν να πυροβολεί τον εαυτό της. Στο Τέξας, η παρενόχληση και ο εκφοβισμό μέσω «online επικοινωνίας» θεωρείται πλημμέλημα, αλλά ο κύριος Vela πιέζει για να ενισχυθούν αυτές οι κυρώσεις, καθώς το νέο νομοσχέδιο στην κρατική νομοθεσία στην ουσία τους βοηθάει να το πράξουν.

Πρέπει επιτέλους να αρχίσει να αντιμετωπίζεται το ζήτημα του εκφοβισμού και να γίνει μια εθνική συζήτηση για το πώς να δημιουργηθούν ασφαλείς χώροι για τα παιδιά μας.

Συνειδητοποιώντας ότι η συμπεριφορά των παιδιών είναι κάτι που μαθαίνουν μέσα από την παρατήρηση των ενηλίκων, μια πόλη του Τέξας έχει καταλήξει σε ένα ενδιαφέρον σχέδιο για να σταματήσει τον εκφοβισμό
. Το δημοτικό συμβούλιο αυτής της πόλης, ενέκρινε ένα νέο διάταγμα που επιτρέπει στο τοπικό αστυνομικό τμήμα να παρέμβει σε περιπτώσεις εκφοβισμού. Ο νόμος ισχύει για κάθε παιδί ηλικίας κάτω των δεκαοκτώ ετών και έχει σχεδιαστεί για να στοχεύσει στις ομάδες ατόμων παρενόχλησης που κλέβουν χρήματα ή το μεσημεριανό γεύμα ή εκφοβίζουν μέσω διαδικτύου.

Οι γονείς των ανηλίκων που κατηγορούνται για αυτές τις ενέργειες θα λαμβάνουν μια προειδοποίηση και ενενήντα ημέρες για να αλλάξουν τη συμπεριφορά του παιδιού τους. Εάν δεν το πράξουν, ο γονέας θα λαμβάνει 366 δολάρια πρόστιμο για την πρώτη παράβαση και 681 δολάρια πρόστιμο για κάθε νέα ενέργεια.

Η ιδέα είναι ότι ο εκφοβισμός ξεκινά από το σπίτι και πρέπει να αντιμετωπιστεί από τους γονείς. Μια μεγάλη πλειοψηφία των γονέων στην πόλη φαίνεται να είναι υπέρ ενός τέτοιου μέτρου, αλλά υπάρχουν και μερικοί που το θεωρούν προβληματικό.

Νομίζετε ότι αυτός ο νέος νόμος είναι μια καλή ιδέα; Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ