2016-12-22 20:02:38
Φωτογραφία για ΒΟΥΤΣΗΣ: Ο ΣΟΪΜΠΛΕ ΕΧΕΙ ΕΜΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ
Συντονισμένα πυρά κατά του Βερολίνου εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ και ανεβάζει κατακόρυφα τους τόνους μετά τους μύδρους Σόιμπλε στην εφημερίδα «Die Zeit». Ο Νίκος Βούτσης χαρακτήρισε «βλακείες» όσα λέγονται για υψηλές συντάξεις στην Ελλάδα, μίλησε για «εμμονή» Σόιμπλε και αναρωτήθηκε τι θέλουν.

«Να γίνουν τα Βαλκάνια μια ζώνη των 200-300 ευρώ; Δεν γίνεται τον Απρίλιο ''να είμαστε εντάξει στα μαθήματά μας'' και τον Δεκέμβριο που εστάλησαν τα στοιχεία να τα αμφισβητούν», είπε και απάντησε καταφατικά για το αν βλέπει πολιτικό σχέδιο πίσω από αυτές τις αντιδράσεις των δανειστών.

Λίγες μόλις ώρες μετά τα όσα ανέφερε σε εκδήλωση για τα προσφυγόπουλα για την «ψυχή των δανειστών» ο Αλέξης  Τσίπρας με τους συνεργάτες του να διαψεύδουν ότι οι αιχμές αφορούσαν τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής σχολίασε ότι «καλό είναι τα μηνύματα να πηγαίνουν και να έρχονται». Ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι η ελληνική πλευρά δεν θα στέλνει απειλές μέσω twitter και Facebook. Επανέλαβε πολλές φορές τη λέξη «βλακείες» και τόνισε ότι είναι «άδικες» οι απόψεις που προσάπτονται προς τη χώρα, ότι υπάρχει καθυστέρηση είτε σε ειλημμένες αποφάσεις, είτε σε αποφάσεις που θα έπρεπε να παρθούν χθες και ακόμη δεν παίρνονται.


Χαρακτήρισε «προσχηματικές» τις αντιδράσεις που υπήρξαν μετά την καταβολή του εφάπαξ βοηθήματος σε 1,6 εκ. χαμηλοσυνταξιούχους, καθώς και «εγκληματικό» και «δολοφονικό» τον χειρισμό των δανειστών στο ζήτημα αυτό. Όπως είπε, η κυβέρνηση είχε ενημερώσει ότι τα χρήματα που δόθηκαν προέρχονται από την υπεραπόδοση των εσόδων.

«Έλεος, δεν κατάλαβα, τι θέλουν;», αναρωτήθηκε και πρόσθεσε πως οι φωνές που συμπορεύονται με αυτή του κ. Σόιμπλε είναι λιγότερες από ότι στο παρελθόν. Πάντως, παρά τους υψηλούς τόνους εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι εντός του Ιανουαρίου θα κλείσει η αξιολόγηση.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ