2016-12-23 17:39:10
Φωτογραφία για Πέθανε ο εγγονός του Στάλιν, Γεβγένι Ντζουγκασβίλι
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών ο εγγονός του Ιωσήφ Στάλιν, Γεβγένι Ντζουγκασβίλι Ο παππούς του ήταν ένας από τους βασικούς ιθύνοντες της συντριβής της Χιτλερικής Γερμανίας και ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης σε μία εξαιρετικά ταραγμένη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας.

Ο Γεβγένι βρέθηκε μόνος, στο σπίτι του, ενώ οι αρχές, σε ένδειξη σεβασμού, απέφυγαν να αποκαλύψουν για πόσες ημέρες ήταν νεκρός, πριν εντοπιστεί από τους αρμόδιους.

Ο Ντζούγκασβιλ χρησιμοποιούσε το πραγματικό επώνυμο της οικογένειάς του και είχε υποστηρίξει πολλές φορές δημοσίως -αρνούμενος τα περί σφαγών- τη μνήμη του παππού του.

Υπήρξε λέκτορας σε στρατιωτικές ακαδημίες περισσότερο από είκοσι χρόνια.

Ο εγγονός του μεγάλου ηγέτη (ο Στάλιν έχει 8 εγγόνια) είχε πολύ κακές σχέσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, στον οποίο είχε ασκήσει πολλές φορές κριτική για τον τρόπο που χειρίζεται τις υποθέσεις της Ρωσίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος είχε από την πλευρά του, χαρακτηρίσει «σχιζοφρενή» τον Ντζούγκασβιλ, ο οποίος είχε καταφύγει στα δικαστήρια (μέχρι και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο) για να υποστηρίξει την υστεροφημία του Ιωσήφ Στάλιν.

Ο Ντζούγκασβιλ ήταν γιος του Γιάκοφ, ο οποίος αιχμαλωτίστηκε από τους Γερμανούς κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και εικάζεται πως πέθανε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Σασενχάζουζ, το 1943.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ