2016-12-23 22:24:10
Φωτογραφία για Πρωτοχρονιά: Γιατί φέτος θα καθυστερήσει ένα δευτερόλεπτο; [video]
- Το 2017 θα καθυστερήσει κατά ένα δευτερόλεπτο 

- Τι θα γίνει την Πρωτοχρονιά

Ένα σπάνιο φαινόμενο θα βιώσει ο κόσμος που φέρει την ονομασία «leap second»..

Δεν είναι λίγοι αυτοί που μετρούν από τώρα αντίστροφα για να φύγει το 2016… Τα κακά νέα για αυτούς είναι το 2017 θα καθυστερήσει ένα.. δευτερόλεπτο.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Το σπάνιο φαινόμενο «leap second» συμβαίνει όταν η διεθνής υπηρεσία που ρυθμίζει το επίσημο ρολόι της Γης προσθέτει ένα επιπλέον, εμβόλιμο δευτερόλεπτο στο τέλος της 31ης Δεκεμβρίου. Το φαινόμενο συμβαίνει σπάνια και γίνεται για να υπάρχει συγχρονισμός με την επιβράδυνση της περιστροφικής κίνησης της γης. Φέτος το επιπλέον δευτερόλεπτο θα προστεθεί στην αλλαγή του έτους.

Έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν;

Το μέτρο του leap second εφαρμόστηκε πρώτης φορά το 1972 και έχει γίνει συνολικά 26 φορές. Ωστόσο δεν εφαρμόζεται χωρίς προβλήματα. Πολλές χώρες έχουν αντιδράσει λόγω των προβλημάτων που δημιουργεί στο ίντερνετ και τους δορυφόρους. Το 2012, που είχαμε ξανά ανάλογο φαινόμενο, σοβαρά προβλήματα είχαν μεγάλα sites όπως το Reddit, το LinkedIn, το StumbleUpon και το Foursquare, ενώ προβλήματα εμφανίστηκαν και στο λειτουργικό σύστημα Linux και τα προγράμματα γραμμένα στη γλώσσα Java.


Η Google ήταν έτοιμη για την αλλαγή χρησιμοποιώντας μια αναβάθμιση λογισμικού που ονομάστηκε «smeared time» και ουσιαστικά προσθέτει πολλά εμβόλιμα χιλιοστά του δευτερολέπτου για να μην είναι απότομη η μεταβολή.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ