2016-12-24 09:40:19
Φωτογραφία για Μαλδίβες: Περπατώντας σε μια θάλασσα από αστέρια
Από μικρά παιδιά θέλαμε να αγγίξουμε τον μαγευτικό ουρανό την νύχτα Να περπατήσουμε με ρομαντική διάθεση ανάμεσα στα φανταχτερά του  φωτάκια, τα αστέρια. Φαίνεται όμως πως αυτή η αίσθηση στα νησιά των Μαλδίβων, δεν είναι καθόλου ακατόρθωτη.

Τα διάσημα νησιά Μαλδίβες θεωρούνται  πόλος έλξης για αμέτρητους επισκέπτες, ειδικά κλιματολογικά από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάρτιο, λόγω  καλοκαιρίας και ηλιοφάνειας.

Οι κοραλλιογενείς ατόλες του συμπλέγματος των Μαλδίβων, τα νησιά του παραδείσου όπως χαρακτηρίζονται, ανταμείβουν πλουσιοπάροχα  κάθε επισκέπτη για την επιλογή του, προσφέροντας του ένα ησυχαστήριο με πολυτελείς ανέσεις,  έναν  ιδανικό προορισμό με  φόντο μια κρυστάλλινη γαλάζια θάλασσα,  αλλά και το πρωτόγνωρο  φαινόμενο του βιοφωτισμού που παρατηρήθηκε εκεί.

Το  συγκεκριμένο παράξενο φαινόμενο  παρουσιάστηκε στη γνωστή ακατέργαστη  λευκή αμμώδη παραλία του νησιού vaadhoo, στην ατόλη Raa,  απασχολώντας  πολύ τους επιστήμονες, που το παρομοίασαν με το φαινόμενο της κόκκινης παλίρροιας.


Σύμφωνα με αυτό,  το νερό της θάλασσας γίνεται μπλε και φωσφορίζει, ύστερα από μια μικρή διαδικασία, όπου εκατομμύρια  θαλάσσιοι μικροοργανισμοί  του νερού  απαρτίζονται από μια ουσία που δημιουργεί  μια σχετική αντίδραση με το οξυγόνο, εμφανίζοντας αυτό το φαινόμενο.

Παρατηρήθηκε  μέσα από τις κινήσεις του νερού, δηλαδή των κυμάτων της θάλασσας, όταν καταλήγουν να σκάσουν  στην αμμώδη επιφάνεια της. Είναι γνωστό ως  «βιοφωτισμός».

Αν  και για τους επιστήμονες δεν έχει αξιολογηθεί  ακόμα η κατάσταση αυτού του φαινομένου και αν επηρεάζει αρνητικά τη βιωσιμότητα των ζωντανών οργανισμών, το θέαμα είναι πράγματι  εξωπραγματικό, χαρίζοντας σε όποιον έχει την τύχη να το ζήσει από κοντά μια μοναδική  εμπειρία.

Και ποια είναι αυτή;

Ακολουθώντας  τα φωσφορίζοντα και αστραφτερά νερά της συγκεκριμένης θάλασσας που δικαίως πήρε το όνομα “sea of stars – θάλασσα των αστεριών”  έχεις την φανταστική και πρωτόγνωρη αίσθηση ότι είσαι εκτός τροχιάς γης, περπατώντας σε μια θάλασσα από αστέρια.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ