2012-05-19 13:53:06
Φωτογραφία για Τσίπρας στον Guardian: Η πρώτη μου δουλειά να σκίσω το μνημόνιο!
Συνέντευξη στον βρετανικό Guardian έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι δεν πιστεύει σε ήρωες και σωτήρες. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι:

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να φέρνει έναν υπερήφανο λαό σε τέτοια κατάσταση  αναξιοπρέπειας», αναφέρει δηλώνοντας ότι η Ελλάδα είναι στην πρώτη γραμμή ενός πολέμου που απειλεί την Ευρώπη, μαχόμενη ενάντια στην επίθεση ενός νεοφιλελεύθερου σοκ. «Οι Έλληνες επελέγησαν ως πειραματόζωο για την επιβολή αυτού του νεοφιλελεύθερου σοκ. Νίκη της Ελλάδας θα είναι νίκη για όλη την Ευρώπη», λέει ο κ. Τσίπρας.

«Με ρωτάς αν φοβάμαι. Θα ήμουν φοβισμένος αν συνεχίζαμε σε αυτή την πορεία, μια πορεία προς την κοινωνική κόλαση … όταν κάποιος παλεύει υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα ότι θα κερδίσει και αγωνιζόμαστε για να κερδίσουμε» αναφέρει.

Αναφερόμενος στο μνημόνιο ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι το πρώτο πράγμα που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αν αναδειχθεί κυβέρνηση θα είναι να το σκίσει, καθώς η συμφωνία έκλεισε χωρίς να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός «που το απονομιμοποίησε με την ψήφο του».


Προσθέτει ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να καταλάβουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία πρόθεση να κινηθεί μονομερώς. «Θα ενεργήσουμε μόνο αν κάνουν εκείνοι μονομερή κίνηση. Αν σταματήσουν τη χρηματοδότηση μέσω των δανείων, δε θα μπορέσουμε να πληρώσουμε τους πιστωτές μας. Είναι πολύ απλό αυτό που λέω. (…) Είναι ένα κοινό πρόβλημα, είναι δικό μας και της Μέρκελ. Είναι ένα ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρόβλημα», συμπληρώνει ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι η καγκελάριος Μέρκελ πρέπει να ξέρει ότι έχει τεράστια ιστορική ευθύνη.

ΠΗΓΗ: 24h.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ