2016-12-25 17:55:09
Φωτογραφία για Στόχος ζωής ο ξενώνας φιλοξενίας συνοδών στο Νοσοκομείο Βόλου
Κοντά στους μικρούς ασθενείς, οι οποίοι νοσηλεύονται στην Παιδιατρική του «Αχιλλοπούλειου», βρέθηκαν

οι... «Φίλοι του νοσοκομείου Βόλου», χαρίζοντας δώρα και χαμόγελα ενόψει Χριστουγέννων, συνεχίζοντας έτσι τις προσπάθειές τους προκειμένου να πάρει «σάρκα και οστά» ο ξενώνας φιλοξενίας για τη διευκόλυνση των συνοδών των ασθενών, από το Πήλιο, τα νησιά των Βορείων Σποράδων ή την ευρύτερη περιφέρεια της Μαγνησίας.

Οι εθελοντές του φιλανθρωπικού σωματείου, οι οποίοι βρίσκονται σε καθημερινή βάση ακούραστα στο πλευρό των νοσηλευόμενων του Νοσοκομείου, πραγματοποίησαν την καθιερωμένη εορταστική επίσκεψη στους μικρούς ασθενείς με μια αγκαλιά παιχνίδια και πολλές ευχές. Όπως αναφέρει η πρόεδρος των «Φίλων του νοσοκομείου», Γεωργία Σταγάκη, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, μέρος των χρημάτων που διατέθηκαν για την αγορά δώρων για τα παιδιά που νοσηλεύονται στο «Αχιλλοπούλειο», προσφέρθηκαν από το Ελληνογαλλικό «Άγιος Ιωσήφ» και προήλθαν από το φιλανθρωπικό μπαζάρ του σχολείου.


Πάγιο αίτημα των «Φίλων του νοσοκομείου» είναι, στο μεταξύ, η επίσπευση των μακροχρόνιων γραφειοκρατικών διαδικασιών, και η συνδρομή των τοπικών πολιτικών παραγόντων, προκειμένου να δοθεί το «πράσινο φως» για την υλοποίηση ενός στόχου ζωής, ο οποίος είναι ταυτόσημος με τον ξενώνα.

Αναφερόμενη στο συγκεκριμένο θέμα, η κ. Σταγάκη, δήλωσε ότι «καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να υλοποιήσουμε τον στόχο μας σχετικά με τον ξενώνα, και παρακαλούμε όλους τους πολιτικούς παράγοντες της περιοχής μας να δραστηριοποιηθούν ούτως ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα έως το τέλος Ιανουαρίου».

Παράλληλα, η πρόεδρος των «Φίλων του Νοσοκομείου» υπογράμμισε ότι ο Χαράλαμπος Τσιμάς, με πολύ ευαισθησία και γενναιοδωρία, ανέλαβε να καλύψει το κόστος του ξενώνα, και γι’ αυτό το λόγο είναι αναγκαίο να δοθεί, σε εύλογο χρονικό διάστημα, το σήμα εκκίνησης για την υλοποίηση του στόχου.

«Είναι κρίμα να χάσουμε αυτή την ευκαιρία και να μην υλοποιήσουμε το έργο, το οποίο έχει ανάγκη όλη η Μαγνησία -και η νησιωτική και η ορεινή- και γενικά το Νοσοκομείο. Ο ξενώνας είναι απαραίτητος, ειδικότερα στην περίοδο της κρίσης γιατί υπάρχουν συνοδοί ασθενών οι οποίοι κοιμούνται στις καρέκλες και στα παγκάκια στο διάδρομο του Νοσοκομείου, ενώ θα μπορούσαν να ξεκουραστούν στο χώρο φιλοξενίας που προσπαθούμε να δημιουργήσουμε» όπως επεσήμανε η κ. Σταγάκη, η οποία προσέθεσε ότι τον ίδιο χώρο θα μπορούν να χρησιμοποιούν και ασθενείς οι οποίοι προέρχονται από την ευρύτερη Μαγνησία και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να διαμείνουν σε κατάλυμα της πόλης.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ