2016-12-26 02:33:17
Φωτογραφία για Η λίστα με τις εταιρίες που αντέχουν στη κρίση
Την ώρα που η ελληνική οικονομία παλεύει να επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, σειρά ελληνικών επιχειρήσεων έχουν ξεπεράσει προ πολλού τον μέσο όρο των επιδόσεων της χώρας.

Παλεύοντας σε ένα αντίξοο επιχειρηματικό περιβάλλον, όπου το «ρίσκο χώρας», η αδυναμία πρόσβασης σε χρηματοδότηση, τα «ακριβά» επιτόκια, η πτώση της εγχώριας ζήτησης, η αυξημένη -και συνήθως απρόβλεπτη φορολογική επιβάρυνση-, αλλά και η διαρκής πολιτική αβεβαιότητα έχουν καταστήσει το επιχειρείν ένα δύσκολο άθλημα, εκείνες κάνουν «πρωταθλητισμό».

Ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων εξάγει περισσότερο από το μισό της παραγωγής του και αποτελεί μια από τις υπολογίσιμες δυνάμεις της περιοχής, αλλά δεν περιορίστηκε μόνο στη δραστηριότητα της διύλισης, βάζοντας πλώρη για την ανακάλυψη νέων κοιτασμάτων στην Δυτική Ελλάδα.

Στη βαριά βιομηχανία της χώρας, η οποία παλεύει με τα διαρθρωτικά της προβλήματα, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, κατάφερε να καταστήσει την Αλουμίνιον, μια από τις πιο ανταγωνιστικές δυνάμεις πανευρωπαικά, αλλά και να αναπτύξει τις υπόλοιπες δραστηριότητες του ομίλου, παραμένοντας μάλιστα διοικητικά και φορολογικά στη χώρα.


Στην τηλεπικοινωνιακή αγορά, όπου το επίπεδο ωρίμανσης είναι υψηλό όσον αφορά τη ζήτηση, τόσο ο Μιχάλης Τσαμάζ του ΟΤΕ όσο και ο Νάσος Ζαρκαλής της Wind, επενδύουν σε νέες τεχνολογίες και αλλά και νέους χώρους και προιόντα όπως η συνδρομητική TV. Κερδίζουν δε την εμπιστοσύνη των επενδυτικών κεφαλαίων, με την EBRD να χρηματοδοτεί το επενδυτικό πλάνο μαμούθ του ΟΤΕ, και τη διεθνή αγορά να υποστηρίζει την πρόσφατη ομολογιακή έκδοση της Wind.

Ο Οδυσσεάς Αθανασίου ανέλαβε επίσης να υλοποιήσει το μεγαλύτερο ιδιωτικό επενδυτικό project που έχει ποτέ σχεδιαστεί στη χώρα, με σκοπό την αξιοποίηση της έκτασης του Ελληνικού αλλά και τη μεταμόρφωση του νότιου μετώπου της πρωτεύουσας σε μια περιοχή εξαιρετικής τουριστικής προβολής αλλά και υψηλής προστιθέμενης αξίας για την ελληνική οικονομία. Από το χώρο του λιανεμπορίου, όπου οι συνθήκες ύφεσης έχουν ρημάξει όχι μόνο μικρές αλλά και μεγάλες και ιστορικές επιχειρήσεις, ο Βασίλης Φουρλής, κατάφερε να δημιουργήσει ισχυρές συνεργασίες με τις διεθνείς ΙΚΕΑ και Intersport, να κερδίσει ηγετικά μερίδια στην Ελλάδα αλλά και να διεθνοποιηθεί μέσω των λιανικών αυτών concepts, δημιουργώντας τις προυποθέσεις περαιτέρω ανάπτυξης στο μέλλον.

Κοινός παρονομαστής όλων των παραπάνω επιχειρηματιών και μάνατζερς είναι η συνεπής προσπάθεια για ανάπτυξη, οι υψηλές προγραμματισμένες επενδύσεις που συνεχίζονται και τα επόμενα χρόνια αλλά και η συμβολή των επιχειρήσεων τους στη στήριξη της ελληνικής οικονομίας.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ