2016-12-27 09:52:20
Φωτογραφία για Δελτίο έντονων καιρικών φαινομένων
Δελτίο προειδοποίησης για ισχυρά καιρικά φαινόμενα 27/12/2016 - 31/12/2016 Αλλαγή του καιρού στη χώρα μας, με έντονες βροχές και καταιγίδες στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα της χώρας και χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά της ανατολικής χώρας από το ύψος της Μαγνησίας και νοτιότερα. Ανατολική Θεσσαλία, Εύβοια(μεγάλες ποσότητες χιονού), κεντρική και ανατολική Στερεά (Αττική-Βοιωτία), κεντρική, βόρεια και ανατολική Πελοπόννησος, Σποράδες, Κυκλάδες, Κρήτη, βόρειο και ανατολικό Αιγαίο όπως και τμήματα των Δωδεκανήσων θα είναι στο επίκεντρο του χιονιά που θα μας επισκεφθεί τις επόμενες μέρες, αρχής γενομένης από την Τετάρτη.

Από αύριο Τρίτη και από τα βόρεια τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά, άνω των 600 μέτρων στην κεντροβόρεια χώρα και στην συνέχεια στην κεντρική και νότια ηπειρωτική και τις Κυκλάδες, κατά την διέλευση του ψυχρού μετώπου.

Την Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές από την ανατολική Θεσσαλία και νοτιότερα, έως και την Κρήτη
. Φαινόμενα που θα εξασθενήσουν μέσα στην ημέρα στα ηπειρωτικά και θα περιοριστούν στο Αιγαίο. Από το βράδυ αργά αναμένεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού και από τα βόρεια , με θυελλώδεις βοριάδες εντάσεως 8-9 μποφόρ, πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτωσεις αρχικά στα ορεινά-ημιορεινά τμήματα της ανατολικής χώρας. Βαθμιαία μέχρι το ξημέρωμα οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν περισσότερο και θα κατέβουν και στις παράκτιες περιοχές της Εύβοιας, των Σποράδων, της κεντροανατολικής Στερεάς και της ανατολικής και βόρειας Πελοποννήσου.

Την Πέμπτη(πριν το ξημέρωμα) προβλέπονται χιονοπτώσεις από το ύψος της Χαλκιδικής και νοτιότερα (ανατολική Θεσσαλία, Εύβοια, Σποράδες, κεντροανατολική Στερεά) έως και την κεντρικοβόρεια και ανατολική Πελοπόννησο, σε τμήμα των Κυκλάδων, κυρίως κεντροβόρειων και πιό αργά μέσα στην ημέρα και στην ημιορεινή Κρήτη(μεγάλες ποσότητες χιονιού) και πιθανόν στα πεδινά τμήματα της μεγαλονήσου. Τα φαινόμενα θα έχουν έντονο χαρακτήρα και θα συνοδεύονται από ηλεκτρικά φαινόμενα(χιονοκαταιγίδες) θυελλώδεις ανέμους 8 με 9 μποφόρ στα ηπειρωτικά και πιθανόν στο Αιγαίο 10. Καταιγίδες στα νοτιοανατολικά νησιωτικά τμήματα. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός τοπικά ισχυρός στα δυτικά κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.

Την Παρασκεύη συνεχίζεται η κακοκαιρία στις ίδιες περιοχές της χώρας, έως το ξημέρωμα του Σαββάτου, με μία διαφαινόμενη παύση των φαινομένων για λίγες ώρες στα κεντροανατολικά τμήματα της Στερεάς έως το απόγευμα, για να καταστεί εκ νέου άστατος με τοπικά ισχυρές χιονοπτώσεις αυτή τη φορά από την Εύβοια, Αττική, Βοιωτία, κεντρικές και βόρειες Κυκλάδες, ορεινά-ημιορεινά τμήματα της Κρήτης αλλά και σε αρκετές πεδινές περιοχές αυτής.

Το Σάββατο προβλέπεται βελτιωμένος καιρός (πιθανή παράταση φαινομένων σε Κυκλάδες, Κρήτη, ανατολική Στερεά και Εύβοια, ανάλογα με την θέση του χαμηλού τις επόμενες 3 μέρες) με κάποια φαινόμενα να επιμένουν στις Κυκλάδες και την Κρήτη (βόρεια).
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ