2016-12-30 04:18:07
Φωτογραφία για Δισεκατομμυριούχος… απόφοιτος West Point υφυπ. Στρατού ΗΠΑ!
Την πρόθεση του να ορίσει έναν δισεκατομμυριούχο (η σημερινή οικονομική του «αξία» αποτιμάται σε 1,7 δις ευρώ), απόφοιτο της Στρατιωτικής Ακαδημίας του West Point και απόστρατο αξιωματικό του Πεζικού ως υφυπουργό Στρατού, ανακοίνωσε ο επερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.

Πρόκειται για τον Vincent «Vinnie» Viola, ιταλικής καταγωγής, ιδρυτή και εκτελεστικό πρόεδρο της χρηματιστηριακής εταιρίας «Virtu Financial» και ιδιοκτήτη της ομάδας χόκεϊ επί πάγου «Florida Panthers».

«Είτε πρόκειται για τη διακεκριμένη στρατιωτική υπηρεσία του ή το εξαιρετικά εντυπωσιακό ιστορικό του στον κόσμο των επιχειρήσεων, ο Vinnie σε όλη του τη ζωή έχει αποδείξει ότι γνωρίζει πως να είναι ηγέτης και να επιτυγχάνει σημαντικά αποτελέσματα αντιμετωπίζοντας κάθε πρόκληση», ανέφερε σε σχετική δήλωση του ο Trump.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση Τύπου ο Viola είναι απόφοιτος της Τάξης 1977 του West Point και ονομάστηκε ανθυπολοχαγός. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε με επιτυχία το Βασικό Σχολείο Αξιωματικού Πεζικού και το Σχολείο Ranger και υπηρέτησε στην 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία («Screaming Eagles»).


Μετά την ενεργό υπηρεσία υπηρέτησε στην Εφεδρεία του Στρατού των ΗΠΑ. Γεννήθηκε στο Brooklyn από οικογένεια Ιταλών μεταναστών και μάλιστα ο πατέρας του που εργαζόταν ως οδηγός φορτηγού υπηρέτησε στον Στρατό των ΗΠΑ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Viola μετά την απόκτηση πτυχίου από τη Νομική Σχολή της Νέας Υόρκης εργάστηκε ως χρηματιστής στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (New York Mercantile Exchange), όπου αργότερα στη ζωή του ορίστηκε ως πρόεδρος. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την 9η Σεπτεμβρίου 2001 ο Viola βοήθησε στην ίδρυση του Κέντρου Αντιμετώπισης Τρομοκρατίας (Combating Terrorism Center) στο West Point.

Πέρα από τη στρατιωτική του εμπειρία ο Viola πολλές φορές στο παρελθόν, σε ανύποπτο χρόνο, είχε αναφερθεί στον μετασχηματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων που θα επιφέρει η τεχνολογία (με ιδιαίτερη αναφορά στον κυβερνοπόλεμο) και την ανάγκη να επανεξετάσει ο Στρατός το μοντέλο (πρότυπο) του μαχητή.

«Εφόσον ο διορισμός μου επικυρωθεί, θα εργαστώ αδιάκοπα για να διαθέσω στον πρόεδρο μας τη χερσαία δύναμη που χρειάζεται για να ολοκληρώσει κάθε αποστολή προς υποστήριξη της εθνικής στρατιωτικής στρατηγικής του», ανέφερε ο Viola με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του.

«Πρώτιστο κέντρο εστίασης θα είναι η διασφάλιση των μεθόδων και των μέσων ώστε οι στρατιώτες της Αμερικής να μπορούν να μάχονται και να νικούν σε όλο το φάσμα της σύρραξης», συμπλήρωσε. Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα προσωπικότητα. Πόσο ισχυρός και ικανός θα αποδειχθεί να τα βάλει με το «σύστημα» και παγιωμένες νοοτροπίες δεκαετιών;
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ