2012-05-19 19:08:58
Φωτογραφία για Σόιμπλε: Τελικά, μήπως ο Παπανδρέου είχε δίκιο;
Ο Σαχινίδης αποκάλυψε τι του εκμυστηρεύτηκε ο Σόιμπλε, σύμφωνα με γερμανική εφημερίδα

Η εφημερίδα Süddeutsche του Μονάχου σε ολοσέλιδο άρθρο με τίτλο «Σύγχυση από τα λόγια της Αθήνας» αναφέρει πως στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας οι 16 υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ είπαν στον κύριο Σαχινίδη να διερευνήσει στην Αθήνα το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού η μοναδική αναφορά που έγινε για το δημοψήφισμα ήταν ένα σχόλιο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Το σχόλιο του αυτό επανέφερε στις μνήμες των παρευρισκομένων την πρόταση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργο Παπανδρέου.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο περιθώριο των συναντήσεων για το Eurogoroup και παρόντος του τότε υπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη, φέρεται να είπε χαρακτηριστικά «Μήπως είχε δίκιο ο Παπανδρέου για την πρότασή του για δημοψήφισμα;».


Μάλιστα κύκλοι του Φίλιππου Σαχινίδη, αλλά και στελέχη του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν πως δεν πραγματοποιήθηκε τέτοια συζήτηση στο Eurogroup και κανείς δε ζήτησε από τον υπουργό να να διερευνήσει το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος.

Πάντως σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος είπε ότι το θέμα εξαντλήθηκε χθες. «Το θέμα νομίζω ότι εξαντλήθηκε χθες. Εκείνο το οποίο είναι σημαντικό και στο οποίο πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας είναι η Σύνοδος Κορυφής το οποίο θα γίνει την Τετάρτη και θα πάμε με καλές προϋποθέσεις.»

Υπενθυμίζεται πως χθες προκλήθηκε αναστάτωση μετά από το τηλεφώνημα της Ανγκελα Μέρκελ στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια του οποίου φέρεται ζήτησε να διεξαχθεί, παράλληλα με τις εκλογές, δημοψήφισμα για το ευρώ.

Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα το Βερολίνο προχώρησε σε διαψεύσεις πως κάτι τέτοιο δε ζητήθηκε ποτέ. Την ίδια ώρα κύκλοι της Προεδρίας επέμεναν πως η ανακοίνωση είναι ακριβής. Βέβαια στη συνέχεια τόνισαν πως η τηλεφωνική συνομιλία του Προέδρου με τη Γερμανίδα Καγκελάριο έγινε μέσω διερμηνέων. Οπότε.... πάνε να "κουκουλώσουν" το θέμα αφήνοντας επί της ουσίας να εννοηθεί πώς μάλλον η κουβέντα χάθηκε κάπου στη μετάφραση.

Υπενθυμίζεται πως εκπρόσωπος της γερμανικής Καγκελαρίας ανέφερε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων πως οι «αναφορές περί πρότασης της κυρίας Μέρκελ για διεξαγωγή δημοψηφίσματος είναι ανακριβείς»!
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Olympiacos says OPA! *BINTEO*
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Olympiacos says OPA! *BINTEO*
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ