2012-05-19 21:08:53
Φωτογραφία για Τα διεθνή ΜΜΕ στέλνουν τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου ...!!!
Από τον Βασίλη Μπόνιο

Guardian, Times της Νέας Υόρκης, CNN, BBC...Τα μεγαλύτερα ΜΜΕ του πλανήτη συνωστίζονται στην ταπεινή πλατεία Κουμουνδούρου, εδώ απ΄όπου ξεκινούν μερικές από τις γραμμές της ΕΘΕΛ με προορισμό τις δυτικές συνοικίες της πρωτεύουσας. 

Στον πάνω δρόμο απέναντι από τα γραφεία των Γιατρών του Κόσμου, ήταν παλιά η «Εspresso», ενώ λίγο πιο κάτω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται οι σχολές «Ωμέγα» και καθώς ανηφορίζεις το δρομάκι αριστερά από το υπαίθριο πάρκιν αρχίζει η Chinatown με τα κινέζικα ρουχάδικα.

Το ασανσέρ του κτιρίου που φιλοξενεί τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι από τα παλιά, μικρό αλλά ασφαλές. Φτάνει πάντα στους πάνω ορόφους όπου βρίσκεται το γραφείο του ανατέλλοντος πολιτικού σταρ Αλέξη Τσίπρα. Την τελευταία εβδομάδα το όνομα του 37χρονου ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ πλασσάρεται ανάμεσα στους 4-5 πιο περιζήττητους πολιτικούς του πλανήτη. Ομπάμα, Πούτιν, Μέρκελ, Ολάντ, Τσίπρας. Μη γελιέστε, αυτή είναι η σειρά στη παγκόσμια λίστα της εβδομάδας ανάλογα με τη συχνότητα που παίζουν τα ονόματά τους στα διεθνή ΜΜΕ.


Από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου και της Μελίνας Μερκούρη έχουν να δείξουν τόσο ενδιαφέρον τα διεθνή ΜΜΕ σε δικό μας πολιτικό. Ο Αλέξης Τσίπρας μαγνητίζει (και μαγνητίζεται) το μηντιακό σύμπαν και από αυτή την άποψη ξεκινάει με γκολ από τα αποδυτήρια για την αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου. Ο φόβος των ξένων για τον «άγνωστο» νεαρό τον έχει μετατρέψει ήδη σε διεθνή πολιτική προσωπικότητα. Με απλά λόγια οι ξένοι δημοσιογράφοι δείχνουν τον νικητή! Μπροστά του ο Σαμαράς του Συμπιλίδη και του Πανίκα Ψωμιάδη, δείχνει "επαρχιώτης στην Ομόνοια" και μάλιστα ακροδεξιός επαρχιώτης. Όσους Πλεύρηδες και Βελόπουλους να εκμαυλίσει η αμήχανη Συγγρού το μόνο που επιτυγχάνει είναι να αποκαλύπτει το τρόμο της μπροστά στον «παγκόσμιο» Τσίπρα.

Η ΝΔ δύσκολα θα ανακόψει την εκτόξευση του ΣΥΡΙΖΑ στη κορυφή με τα παλαιολιθικά μέσα που χρησιμοποιεί. Όφειλαν τουλάχιστο να διατηρήσουν την πολιτική τους αξιοπρέπεια και όχι να παραπέμπουν σε τσίρκο Μεντράνο, με τις κωλοτούμπες να είναι η πλέον εντυπωσιακή ατραξιόν τους.

Αντίθετα ο Βενιζέλος στην ηγεσία ενός τσαλακωμένου ΠΑΣΟΚ φροντίζει να διατηρεί την σοβαρότητά του ποντάροντας σε αποτυχία του Αλέξη Τσίπρα, όταν εκείνος βρεθεί στο Μαξίμου.Κι όπως όλα δείχνουν από δω τον χωρίζουν μόλις 30 μέρες Πηγή http://www.kourdistoportocali.com/articles/11500.htm
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ