2012-05-19 21:24:04
Φωτογραφία για Σφοδρή επίθεση Αλ.Παπαρήγα σε ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
Η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι είτε με κυβέρνηση ΝΔ, είτε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ , «από άλλους δρόμους», ο λαός θα απογοητευθεί... και η κατάσταση θα γίνει ακόμα πιο συντηρητική, καθώς «θα καταλήξουμε στο ίδιο αποτέλεσμα».

Αναφερόμενη στη ΝΔ, επισήμανε ότι στόχος του κ. Σαμαρά είναι να τσακιστεί το κίνημα και γι΄αυτό τον λόγο πολιτεύεται «σκληρά αντικομμουνιστικά».

Αναφορικά με το ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι επικέντρωσε στο Μνημόνιο και τόνισε ότι κατάργηση του Μνημονίου και η συμμετοχή στην ΕΕ είναι ασυμβίβαστα.

Η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι το ΚΚΕ πρέπει να ενισχυθεί, γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση ακόμα κι αν μια κυβέρνηση ακολουθήσει κάποιους «παράδρομους», τελικά θα οδηγηθεί στον πλήρη συμβιβασμό, «από τους πρώτους μήνες, αν όχι κι από τις πρώτες μέρες», καθώς δεν θα μπορεί να αντισταθεί ούτε στην κυρίαρχη τάξη, ούτε στην ΕΕ.

Υποστήριξε ότι μια τέτοια κυβέρνηση για την οποία προσφέρεται και ο ΣΥΡΙΖΑ, θα δώσει χρόνο στην αστική τάξη και τους συμμάχους της να αναμορφώσουν το σύστημα με την παλιά συνταγή και επισήμανε ότι για «πρώτη φορά τα επιτελεία της αστικής τάξης χτυπούν και το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ γιατί δεν κατάφεραν να βάλουν τον λαό στο χέρι, ούτε μπόρεσαν να προχωρήσουν και τις αναδιαρθρώσεις».


Η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ διερωτήθηκε τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν το ΚΚΕ καταθέσει νομοσχέδιο για την κατάργηση των Μνημονίων και πρόσθεσε ότι αν (ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του) φέρει τέτοιο σχέδιο νόμου το ΚΚΕ θα το στηρίξει.

«Δεν θα φέρει τίποτα, θα πάει πρώτα στην ΕΕ να διαπραγματευθεί και θα φέρει ως νομοσχέδιο την διαπραγμάτευση, δεν τους εμπιστευόμαστε, ο λαός να μην παρασυρθεί από πυροτεχνήματα» τόνισε η κ. Παπαρήγα, προβλέποντας ότι θα ληφθούν νέα μέτρα, θα χτυπηθούν περαιτέρω οι κατώτατοι μισθοί και θα συμπιεστούν τα μεσαία εισοδήματα, ενώ θα γίνει και νέο «κούρεμα» που «θα το παρουσιάσουν ως νίκη».

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ απευθύνεται σε εκείνους που δίστασαν να στηρίξουν το κόμμα, σε εκείνους που πίστεψαν σε μια λύση χωρίς την «σφραγίδα» του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και σε εκείνους που ενώ είχαν αποφασίσει να ψηφίσουν ΚΚΕ ήθελαν ταυτόχρονα την είσοδό του σε μια κυβέρνηση συνεργασίας και τόνισε ότι με επιχειρήματα πρέπει να πειστούν να επανακάμψουν.

«Στις 18 Ιουνίου, ο λαός πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμος» κατέληξε, καλώντας σε ενδυνάμωση του ΚΚΕ «στη Βουλή και στο λαό».

aegeantimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τα μαγικά του… Μάτζικ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τα μαγικά του… Μάτζικ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ