2012-05-20 01:20:08
Φωτογραφία για Όλη η Ευρώπη είναι μπλε... [ΒΙΝΤΕΟ]
Σε έναν φανταστικό τελικό, η Τσέλσι έγινε η πρώτη ομάδα του Λονδίνου που κατέκτηση το βαρύτιμο τρόπαιο του Champions League - το 11ο για την Αγγλία, στον 20ο τελικό του θεσμού. Με εκτελεστή τον Ντιντιέ Ντρογκμπά, οι παίχτες του Ρομάν Αμπράμοβιτς κατάφεραν το ακατόρθωτο  αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά τον νόμο του ποδοσφαίρου. Ότι όποιος χάνει τις ευκαιρίες και δεν "σκοτώνει" τον αντίπαλο, τοτε χάνει.

Η Τσέλσι κατέκτησε το Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της, επικρατώντας στα πέναλτι (4-3) της Μπάγερν μέσα στο Μόναχο.

Η κανονική διάρκεια του τελικού και η παράταση ολοκληρώθηκαν με σκορ 1-1, ενώ ήρωες για τους Άγγλους ήταν οι Ντιντιέ Ντρογκμπά και Πετρ Τσεχ.

Μοιραίοι παίχτες για την Μπάγερν ήταν ο Ρόμπεν, που έχασε πέναλτυ που κέρδισε η ομάδα του στην παράταση και ο Σνάιντερ που έχασε το τελευταίο και καθοριστικό πέναλτυ, στην διαδικασία της "ρώσικης ρουλέτας", όταν έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του ιπτάμενου Τσεχ .


Η Μπάγερν έχασε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε διαδικασία των πέναλτι στο Champions League, ενώ η Τσέλσι επικράτησε σε αυτή για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Θυμίζουμε πως στον πρώτο της τελικό το 2008 στην διαδικασία των πέναλτι είχε χάσει η Τσέλσι από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι Βαυαροί από την άλλη έμειναν στα 4 τρόπαια, δεν έφτασαν την Λίβερπουλ και πλέον έχουν 5 χαμένους τελικούς.

Για δεύτερη σερί φορά χάνει ομάδα στην έδρα της τον τελικό, με πρώτη να είναι η νίκη της Λίβερπουλ το 1984 στην Ρώμη επί της Ρόμα (το πήραν το 1958 η Ρεάλ και το 1965 η Ίντερ).

Πάμε να θυμηθούμε σε βίντεο τα highlights του αγώνα:

Tο πρώτο ημίχρονο Το 1-0...

Η ισοφάριση

το χαμένο πέναλτι του Ρόμπεν...

Η διαδικασία των πέναλτι...
planet-greece
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
UNFAIR ΑΠΟ ΚΑΖΛΑΟΥΣΚΑΣ...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
UNFAIR ΑΠΟ ΚΑΖΛΑΟΥΣΚΑΣ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ