2012-05-20 07:45:03
Φωτογραφία για ΜΙΑ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΝΕΚΡΗ ΑΠΟ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΟ ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ
Μια μαθήτρια νεκρή και επτά τραυματίες είναι ...ο νεότερος απολογισμός από την έκρηξη που σημειώθηκε μπροστά σε επαγγελματικό λύκειο στο Μπρίντιζι της νότιας Ιταλίας, σύμφωνα με τον Φαμπιάνο Αμάτι, αξιωματούχο της τοπικής υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας. Σύμφωνα με την αστυνομία η μαφία κρύβεται πίσω από τη βομβιστική επίθεση.

Την μαφία δείχνουν οι πρώτες έρευνες ως αυτουργό της έκρηξης σε σχολείο του Μπρίντιζι.

Δυο ήταν οι εκρηκτικοί μηχανισμοί που είχαν τοποθετηθεί μέσα σε κάδο απορριμμάτων, μπροστά από το τεχνικό λύκειο Μορβίλο Φαλκόνε του Μπρίντιζι.

Από έκρηξη που σημειώθηκε την ώρα προσέλευσης των μαθητών, 7:45 ώρα Ιταλίας, σήμερα το πρωί, τραυματίσθηκαν επτά νέοι και έχασε την ζωή της μιας δεκαεξάχρονη κοπέλα.

Μια άλλη μαθήτρια, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Η έκρηξη, ήταν μεγάλης ισχύος, αφού προκλήθηκαν ζημιές και σε καταστήματα που βρίσκονται σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων.


Οι πρώτες εκτιμήσεις των εισαγγελέων οδηγούν προς την μαφία: όλοι σχεδόν οι μαθητές, προέρχονται από το χωριό Μεζάνιε, όπου, πριν λίγες ημέρες, εξερράγη το αυτοκίνητο του προέδρου της ένωσης εμπόρων κατά της μαφίας.

Σήμερα, επίσης, φθάνει στο Μπρίντιζι, το «Καραβάνι κατά της μαφίας», μια πρωτοβουλία που, μεταξύ των άλλων, ευαισθητοποιεί τους ιδιοκτήτες καταστημάτων, ζητώντας τους να μην πληρώνουν στις μαφιόζικες οργανώσεις, το «χαράτσι υποχρεωτικής προστασίας».

Σύμφωνα με τη La Repubblica, νεκρή είναι η 16χρονη μαθήτρια Μελίσα Μπάσι.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ