2012-05-20 08:55:33
Φωτογραφία για ΑΠΑΤΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΧΡΕΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Μεγάλη απάτη με εξίσου μεγάλα κέρδη είχαν στήσει τρία άτομα, δύο άνδρες και μία γυναίκα, εκ των οποίων ο ένας άνδρας και η γυναίκα συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τετάρτης στο Ψυχικό.

Οι συλληφθέντες, ελληνικής υπηκοότητας, ένας 28χρονος και μία 36χρονη, καθώς και ο επίσης Έλληνας 44χρονος που καταζητείται, δημοσίευαν αγγελίες σε εφημερίδες, αναζητώντας άτομα χωρίς δανειοληπτική ικανότητα και, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη τους για δανεισμό, τα έπειθαν να τους δίνουν τις πιστωτικές τους κάρτες με την υπόσχεση της άμεσης χορήγησης μετρητών.

Εν συνεχεία, οι επιτήδειοι χρέωναν εν αγνοία των θυμάτων τους τις πιστωτικές κάρτες με αγορές ηλεκτρονικών προϊόντων (κινητά, τηλεοράσεις, υπολογιστές κλπ) από διάφορα πολυκαταστήματα. Για το σκοπό αυτό συγκροτούσαν εμπορικές εταιρείες με βραχυχρόνια διάρκεια λειτουργίας, μέσω των οποίων προωθούσαν στο εγχώριο εμπόριο τα προϊόντα αυτά.


Οι συλληφθέντες άλλαζαν διαδοχικά την επωνυμία και την έδρα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων για να καλύπτουν τα ίχνη τους και να καθίσταται δυσχερής ο εντοπισμός τους. Στο πλαίσιο της δράσης αυτής προέβαιναν στην έκδοση εικονικών τιμολογίων για πλασματικές συναλλαγές (αγορές, πωλήσεις), αποσκοπώντας σε ίδιον όφελος και συγκεκριμένα στην επιστροφή ΦΠΑ, ζημιώνοντας το Ελληνικό Δημόσιο με μεγάλα ποσά.

Από την παράνομη αυτή δραστηριότητά αποκόμισαν οφέλη 4.000.000 ευρώ τουλάχιστον, τα οποία κατέθεταν σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 15.000 ευρώ σε μετρητά, παραστατικά τραπεζών με αναλήψεις 2,8 εκ. ευρώ, ένα πολυτελές αυτοκίνητο και επτά σφραγίδες με λογότυπα διαφόρων εταιρειών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ