2017-01-26 10:28:13
Φωτογραφία για Για κλείσιμο 4 τηλεοπτικοί σταθμοί της Κύπρου – Πληρώνουν οι φορολογούμενοι για να μείνουν ανοιχτοί
Το κράτος θα δώσει 360 χιλ. ευρώ από τα χρήματα των φορολογούμενων για να πληρώσει την λειτουργία τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών ώστε να συνεχίσουν να εκπέμπουν.

Οι πολίτες θα πληρώσουν 360 χιλιάδες ευρώ για φέτος, ούτως ώστε να παραμείνουν ανοικτοί οι τηλεοπτικοί σταθμοί Plus, Extra, Capital και ΜΑD.

Όπως αναφέρει ο «Π» το κράτος χρηματοδοτεί τους πιο πάνω τηλεοπτικούς σταθμούς με μέχρι και 90 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο καθώς δεν μπορούν να πληρώσουν το κόστος εκπομπής τους στην εταιρεία που διαχειρίζεται την ψηφιακή μετάδοση τους.

Μάλιστα, όπως αναφέρει πιο κάτω το δημοσίευμα, η αιτιολογία της Κυβέρνησης για χρηματοδότηση των πιο πάνω σταθμών έγινε για να μην χαθεί η πολυφωνία, ωστόσο, το 2011 όταν έγινε η μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση έκλεισαν 6 άλλοι σταθμοί χωρίς να πληγεί η πολυφωνία.

Το μεγάλο ερώτημα είναι το τι θα γίνει εάν κάποιος άλλος επιχειρηματίας αποφασίσει να ανοίξει «μικρό» τηλεοπτικό σταθμό και αν θα μπορούσε να ζητήσει και αυτός 90 χιλιάδες ευρώ από το κράτος ώστε να εκπέμπει.

Να σημειώσουμε πως το κράτος χρηματοδοτεί τους σταθμούς Plus, Extra, Capital και ΜΑD, με λεφτά των πολιτών, χωρίς ωστόσο να ελέγχει άμεσα το κόστος των προγραμμάτων τους.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ