2012-05-20 10:12:25
Φωτογραφία για ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗ ΟΡΙΟΥ ΣΤΙΣ ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ
Συναγερμός έχει σημάνει στις τράπεζες της χώρας από πληροφορίες για τσουνάμι αναλήψεων, της τάξεως του 1 δισ. ευρώ ημερησίως κάτι που θα σήμαινε άμεση απειλή για την εγγύηση ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών και επικείμενη κατάρρευση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Σύμφωνα με το ''ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ'', μόνο την πρώτη εβδομάδα μετά τις εκλογές, έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες συνολικά 3,2 δισ ευρώ, ενώ την περασμένη εβδομάδα τις πρώτες τρεις μέρες έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες 3,6 δισ. ευρώ, περισσότερα από όλα όσα έφυγαν από την εβδομάδα των εκλογών.

Ανάλογο φαινόμενο με αυτό που παρατηρήθηκε την περίοδο ανακοίνωσης του Μνημονίου από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εκροή χρημάτων έγινε από τους «ισχυρούς του χρήματος» και κυρίως αυτούς που έχασαν λεφτά από το το «κούρεμα» των ομολόγων. Από την πλευρά τους οι τραπεζες προσπαθούν με έμμεσους τρόπους να συγκρατήσουν τη φυγή των καταθέσεων, όπως αύξηση των επιτοκίων 7% για την ανανέωση τρίμηνης προθεσμιακές καταθέσεις ή ανεπίσημα θέτουν όρια για τα εμβάσματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τραπεζικά καταστήματα δέχονται καθημερινά αναρίθμητα τηλεφωνήματα από πελάτες που αναζητούν πληροφορίες για μεταφορά των χρημάτων τους ή για την αγορά γερμανικών ομολόγων.

Πρέπει να τονιστεί ότι η Τράπεζα της Ελλάδος, με επίσημη ανακοινωσή της διέψευσε την επιβολή ανώτατου ορίου ανάληψης καταθέσεων.
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εξαγριώθηκε η Ρεπούση!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Εξαγριώθηκε η Ρεπούση!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ