2017-01-28 11:25:12
Φωτογραφία για Αχαΐα: Ωμός εκβιασμός σε βάρος ηλικιωμένου - Τον έδειραν για προστασία
Ενα ακόμα περιστατικό επίθεσης αγνώστων κατά ηλικιωμένου, κοντά στα Σελιανίτικα Αιγιάλειας, έρχεται να αναδείξει την... έξαρση της εγκληματικότητας στην περιοχή, μία ημέρα μετά την περίπτωση του 70χρονου πρώην χρηματιστή που περιέγραψε στην «Π» την παραλίγο απαγωγή του, ενώ περπατούσε αμέριμνος στην παραλία του Λόγγου, συμβάν που έκανε αίσθηση και αναπαράχθηκε από πολλά τοπικά και πανελλαδικής εμβέλειας ΜΜΕ.

Οπως αποκαλύπτει η εφημερίδα "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ", αυτή τη φορά, θύμα ήταν ένας 86χρονος κάτοικος του χωριού Νεραντζιές - ο Βασίλης Παπαχριστόπουλος - και ο 50χρονος ανάπηρος γιος του, που έζησαν εφιαλτικές στιγμές σε μία από τις συχνές τους βόλτες στο ύπαιθρο, κάτι -που όχι αδικαιολόγητα- αγνοεί η Αστυνομία, παρά τη σοβαρότητά του συμβάντος.

ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ

Το περιστατικό συνέβη πριν από λίγες μέρες, όταν ο ηλικιωμένος βρισκόταν με το παιδί του απέναντι από το μικρό γήπεδο των Σελιανιτίκων - δίπλα στην πρώτη γέφυρα προς Νεραντζιές- όταν ομάδα 4 ατόμων τον πλησίασαν ξαφνικά, του έπιασαν κουβέντα και του πούλησαν ευθέως προστασία.


Ο ίδιος, δέχτηκε να μιλήσει στην «Π» και περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησε:

«Μου ζήτησαν να τους πληρώσω για να με προστατεύουν εφεξής. Για να μη με πειράζει κανείς όπως μου είπαν. Τους είπα ότι είμαι γέρος και ανήμπορος άνθρωπος και τότε ένας τους δεν δίστασε και μου έριξε μια μπουνιά στο πρόσωπο. Τον απώθησα όπως - όπως», όμως τίποτε δεν είχε τελειώσει.

Η ΒΟΗΘΕΙΑ

Ο κ. Παπαχριστόπουλος, κατατρομαγμένος, και βλέποντας ότι τα άτομα αυτά επέμεναν, άρχισε να φωνάζει σε βοήθεια και να ψάχνει απεγνωσμένα κάποιον να τον ενισχύσει στην άνιση μάχη του με τους νεαρούς άνδρες.

Ενα αυτοκίνητο που έτυχε να περνάει από το σημείο της επίθεσης, αν και τον είδε να του ζητά να σταματήσει, προφανώς από φόβο, δεν σταμάτησε.

Ενας από τους δράστες, τον πλησίασε τάχα για να τον ηρεμήσει, αλλά όπως αντελήφθη πολύ αργότερα, αυτό ήταν για να του αρπάξει από το στήθος ένα πουγκί με λίγα χρήματα που είχε για να πληρώνει τις αγορές του στα μαγαζιά και να μην καθυστερεί.

Η ΦΥΓΗ

Τότε ήταν που βρήκε το θάρρος κάπως να του αντεπιτεθεί, χώνοντας τα δάκτυλα του χεριού του στα μάτια του δράστη, για να αλλάξουν τα δεδομένα και να τραπεί σε φυγή.

«Νόμιζαν ότι θα καθάριζαν γρήγορα μαζί μου κι όταν είδαν ότι περνούσαν τα λεπτά, εγώ φώναζα και ζητούσα βοήθεια και σίγουρα κάποιοι θα έκαναν την εμφάνισή τους, επέλεξαν να το βάλουν στα πόδια» μας λέει ο ίδιος.

Ο 86χρονος, κατοικεί με τη συνομήλικη γυναίκα του και το ανάπηρο παιδί τους σε ένα ερημικό σπίτι των Νεραντζιών και δεν είναι η πρώτη φορά που απειλήθηκε ο ίδιος, η οικογένειά του και το βιος του. Το καλοκαίρι με τη μέθοδο της απασχόλησης κάποιοι το διέρρηξαν και χρειάστηκε να το θωρακίσει με ηλεκτρική πόρτα και σιδεριές στα παράθυρα, ενώ κατήγγειλε το τι έγινε στην αστυνομία.

«Αφού τότε δεν έγινε κάτι, αυτή τη φορά δεν ειδοποίησα καν την Αστυνομία»μας λέει απογοητευμένος και ανασφαλής.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ