2012-05-20 12:21:03
Φωτογραφία για Το ταξίδι της Ολυμπιακής φλόγας στην Αγγλία
Από την Κορνουάλη και μέσα στα χέρια του ιστιοπλόου Μπεν Έινσλι ξεκίνησε Σάββατο το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο τρεις φορές «χρυσός» Ολυμπιονίκης (Σίδνεϊ, Αθήνα, Πεκίνο) ήταν ο πρώτος λαμπαδηδρόμος από τους συνολικά οχτώ χιλιάδες που θα μεταφέρουν τη Φλόγα και το Ολυμπιακό μήνυμα σε 1.019 πόλεις και χωριά για διάστημα 70 ημερών και μέχρι τις 27 Ιουλίου, προγραμματισμένη ημερομηνία άφιξής της στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου για την έναρξη των 30ων Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα ταξιδέψει και εκτός Ηνωμένου Βασιλείου, μέχρι το Δουβλίνο.

Ένα σωστικό ελικόπτερο του βρετανικού ναυτικού μετέφερε την Ολυμπιακή Φλόγα σήμερα το πρωί στο σημείο εκκίνησης με τον Έινσλι να ανάβει πρώτος στην Αγγλία τη δάδα από ένα μικρό χρυσό φανάρι που έμενε αναμμένο ήδη από το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, όταν η Ελλάδα παρέδωσε στην Πριγκίπισσα 'Αννα και στους Βρετανούς την Ολυμπιακή Φλόγα στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Ο Έινσλι φορούσε μία λευκή μπλούζα με το νούμερο «001» και μετά από περίπου 300 μέτρα παρέδωσε τη φλόγα στη δεύτερη λαμπαδηδρόμο, τη 18χρονη Αναστασία Σουάλοου, μέλος της βρετανικής ομάδας σερφ.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ