2012-05-20 14:53:07
Φωτογραφία για «Άξιζε και ο Αθανασιάδης την κλήση…»
 Στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο Βιερίνια και θα βρεθεί σήμερα στην Τούμπα για να δει την αγαπημένη του ομάδα. Ο Πορτογάλος θα απολαύσει τις διακοπές δίπλα στην κόρη και την σύντροφό του και μίλησε στα «ΣΠΟΡ» για τις εμπειρίες στην Γερμανία, τον ΠΑΟΚ, τον… Ολυμπιακό αλλά και για το ότι τέσσερις παίκτες του ΠΑΟΚ είναι στην Εθνική Ελλάδας όχι όμως και ο Αθανασιάδης. Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το αν του έλειψε ο ΠΑΟΚ και η Θεσσαλονίκη: «Φυσικά μου έλειψαν! Άφησα εδώ πολλούς φίλους, τον κόσμο του ΠΑΟΚ και την ομάδα, τη Θεσσαλονίκη και τόσους πολλούς ανθρώπους που αγαπώ και είναι λογικό να μου λείπουν όλα αυτά στη Γερμανία..Αλλά αυτή είναι η ζωή ενός ποδοσφαιριστή και συνεχίζω κρατώντας τις καλύτερες αναμνήσεις από όλα αυτά που έζησα στον ΠΑΟΚ και στη Θεσσαλονίκη»

Για τους πρώτους μήνες στην Γερμανία: «Δεν ήταν εύκολα τα πράγματα, αλλά το πιο δύσκολο από όλα ήταν ο τραυματισμός που είχα. Η προσαρμογή στα νέα δεδομένα δε μου φάνηκε τόσο δύσκολη. Βρήκα κάποιους παίκτες στη Βόλφσμπουργκ που μιλούν πορτογαλικά και με βοήθησαν πολύ στην ομαλότερη ένταξή μου στην ομάδα και στο σύνολο. Σίγουρα υπάρχουν άλλες, καλύτερες συνθήκες για να δουλέψεις στη Γερμανία»


Για την επόμενη σεζόν:«Δεν πιστεύω ότι τίθεται θέμα ευκαιριών ή καθιέρωσης. Δεν έπαιζα, μόνο όταν ήμουν τραυματίας. Οι άνθρωποι της Βόλφσμπουργκ και ο προπονητής ο κ. Μάγκατ με πιστεύουν πολύ και ξέρουν ότι θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να δικαιώσω τις προσδοκίες τους προς το πρόσωπό μου. Είμαι σίγουρος ότι την επόμενη χρονιά θα είμαι πολύ πιο έτοιμος και θα αποδώσω πολύ καλύτερα. Πλέον ήδη γνωρίζω το γερμανικό πρωτάθλημα, την ομάδα της Βόλφσμπουργκ, τους συμπαίκτες μου, το προπονητικό τιμ και του χρόνου θα είμαι κι εγώ καλύτερος αλλά και η ομάδα ανώτερη από τη σεζόν που τελείωσε... Όπως εξελίχθηκαν όμως οι πρώτοι μου μήνες στη Γερμανία με τον τραυματισμό που είχα, μου θύμισαν και το ξεκίνημα που είχα στον ΠΑΟΚ! Οταν είχα πρωτοέρθει στον ΠΑΟΚ είχα ξεκινήσει τη σεζόν με το... αριστερό, καθώς είχα τραυματιστεί πριν δείξω τι μπορώ να κάνω. Και μετά πήγαν όλα καλά... Ε, κάτι ανάλογο φαίνεται ότι γίνεται και στη Γερμανία με τη Βόλφσμπουργκ... Πιστεύω ότι τα πράγματα θα πάνε όπως και όταν ήμουν στον ΠΑΟΚ...»

Για το  ποιος πιστεύει ότι ήταν ο MVP του ΠΑΟΚ φέτος: «Είναι μία δύσκολη απάντηση... Ακόμη και στα δύο χρόνια που με ψήφισε εμένα ο κόσμος για το βραβείο, εγώ ένιωθα ότι τον τίτλο του MVP τον άξιζαν αρκετοί ακόμη παίκτες της ομάδας. Και φέτος υπάρχουν πολλοί που θα μπορούσαν να κερδίσουν το βραβείο. Δεν μπορώ να εστιάσω μόνο σε έναν. Ο Γκαρσία, ο Κλάους έκανε φέτος σπουδαία σεζόν, ο Μαλεζάς, ο Σαλπιγγίδης που κάνει πολλές δουλειές... Αυτοί είναι οι παίκτες που ξεχώρισαν»

Για το ότι ο ΠΑΟΚ φωνάζει και φέτος για τη διαιτησία: «Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ, ε; Τώρα που έχω φύγει από την Ελλάδα, αν πω τίποτα για τους διαιτητές μπορούν και πάλι να με τιμωρήσουν ή όχι;".

Για το ότι και πάλι εμπλέκουν το όνομά του με τον Ολυμπιακό: «Τόσα χρόνια γράφονται αυτά; Αρκετά δεν είναι πλέον; Κι εγώ ακούω και διαβάζω διάφορα σενάρια που με μπλέκουν με τον Ολυμπιακό, αλλά το μόνο που κάνω είναι να γελάω με αυτά. Τι άλλο να κάνω; Δε βαρέθηκαν να λένε τα ίδια και τα ίδια; Πλέον γελάνε και στη Γερμανία στη Βόλφσμπουργκ με αυτά που διαβάζουν ή ακούν... Τι άλλο να πω; Κάθε καλοκαίρι, κάθε μεταγραφική περίοδο τα ίδια κάνουν...".

Για την κλήση τεσσάρων παικτών του ΠΑΟΚ  στην Εθνική Ελλάδας: «Ναι το ξέρω... Και είμαι χαρούμενος για όλους. Αλλά σκέφτομαι ότι ίσως πρέπει να κάνω ένα τηλέφωνο στο Φερνάντο Σάντος για να πάρει και τον Κλάους! (γελάει...) Το αξίζει πιστεύω, γιατί φέτος έκανε σπουδαία χρονιά...Μόνο αυτός έχασε την Εθνική από τον ΠΑΟΚ, αλλά έχει μέλλον και θα παίξει στην Εθνική....".
paokrevolution
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ