2017-09-28 14:46:08
Φωτογραφία για Τελικά τι ισχύει για τις στράτες;
Γενιές και γενιές παιδιών μεγάλωσαν χρησιμοποιώντας στράτες, ωστόσο τα τελευταία χρόνια οι παιδίατροι συμβουλεύουν τους γονείς να τις αποφεύγουν. Τελικά τι ισχύει για τις στράτες και πόσο επικίνδυνες είναι για τα παιδιά;

Στον Καναδά με νόμο του κράτους απαγορεύεται η κατασκευή, πώληση ή διαφήμιση στράτας, ενώ προβλέπονται τσουχτερά πρόστιμα για όσους εισάγουν παράνομα στράτες από τις γειτονικές HΠΑ. Η αμερικανική Παιδιατρική Εταιρεία επίσης ζητά την απαγόρευσή τους. Στη χώρα όμως δεν υπάρχει κανένας επίσημος νόμος και οι στράτες συνεχίζουν να πωλούνται κανονικά στα καταστήματα. Οι παιδίατροι όμως εφιστούν την προσοχή των γονέων τονίζοντας ότι:

Οι στράτες είναι υπεύθυνες για σοβαρούς τραυματισμούς, κυρίως πτώσεις από σκάλες.

Οι στράτες εμποδίζουν το παιδί να μάθει να περιπατά σωστά, χρησιμοποιώντας τους κατάλληλους μύες του σώματός του, αφού στη στράτα συνήθως τα παιδιά στέκονται και περπατούν στις μύτες των ποδιών.


Οι στράτες επιβαρύνουν τη σπονδυλική στήλη των παιδιών, καθώς όταν οι γονείς τα βάζουν από πολύ νωρίς, αναγκάζονται να σταθούν όρθια, ενώ δεν είναι ακόμα έτοιμα.

Το παιδί με την στράτα κινείται πολύ γρήγορα και μπορεί να προσεγγίσει ευκολότερα πρίζες, καυτά αντικείμενα, φάρμακα ή να τραβήξει τραπεζομάντιλα με κίνδυνο να πέσουν πάνω του αντικείμενα κλπ.

Οι στράτες δε βοηθούν το παιδί να περπατήσει πιο γρήγορα. Ο σωστός τρόπος για να περπατήσει ένα παιδί είναι να περάσει από όλα τα στάδια της ανάπτυξης ώστε να δυναμώσει τους μύες του, να αποκτήσει συντονισμό των κινήσεων και τελικά να κάνει τα πρώτα του βήματα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ