2018-04-19 00:33:42
Φωτογραφία για Ξέμειναν από ρευστό τα νοσοκομεία! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι
Τετάρτη 18 Απρίλιος 2018

Γράφει: Δωροθέα Γαληνού 

Λιγοστεύουν μέρα με την μέρα τα χρήματα των νοσοκομείων!

Από την αρχή του έτους τα δημόσια νοσοκομεία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα χρηματοδότησης τους καθώς βάση στοιχείων του υπουργείου Οικονομικών μόνο για το δίμηνο Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου η επιχορήγηση του ΕΣΥ ήταν σχεδόν μηδενική και στα ταμεία έφτασαν μόλις 6 εκατ. ευρώ από τα περίπου 77 εκατ. ευρώ που είναι η μηναία επιδότηση. Διαβάστε ΕΔΩ για τα άγρια κουρέματα: Με λιγότερα χρήματα ΕΟΠΥΥ και Νοσοκομεία για το 2018! Πόσο κουρεύονται

Γεγονός που σημαίνει στην πράξη, ότι τα χρήματα δεν επαρκούν για να καλυφθούν οικονομικά φάρμακα και αναλώσιμα υλικά. Η κατάσταση πάντως αναμένεται να επιδεινωθεί περαιτέρω τους επόμενους μήνες, αφού τα νοσηλευτικά ιδρύματα προβλέπεται να λάβουν 370 εκατ. λιγότερα σε σύγκριση με το 2017.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι Διοικητές των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων αγοράζουν με το σταγονόμετρο το υγειονομικό υλικό, με συνέπεια το προσωπικό να μην μπορεί να κάνει τη δουλειά του. Εξάλλου δεν είναι και λίγες οι φορές που αναγκάζονται να προχωρούν σε «εσωτερικό δανεισμό» από κλινική σε κλινική ενίοτε και από άλλο νοσοκομείο.

Όπως καταγγέλλουν οι γιατροί αλλά και οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ τα κονδύλια είναι λιγοστά και δεν επαρκούν για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ