2019-04-15 18:11:02
Φωτογραφία για Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς
Τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, με απόσυρση συγκεκριμένων διατάξεων που μεταξύ άλλων αφορούν στα αυθαίρετα στους αιγιαλούς. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ψηφίζεται σήμερα και τις νομοτεχνικές βελτιώσεις ανακοίνωσε στη Βουλή η Υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Ειδικότερα αποσύρεται η ρύθμιση, που προβλέπει πως «μπορεί να εξαιρούνται από την κατεδάφιση, κατά παρέκκλιση από κάθε γενική η ειδική διάταξη με απόφαση του Υπουργού οικονομικών έργα που κατασκευάστηκαν μετά την 28η Ιουλίου 2011 αν αφορούν έργα και δραστηριότητες που εξυπηρετούν σκοπούς εθνικής άμυνας και ασφάλειας, έργα εθνικής σημασίας, έργα υποδομής δικτύων κοινής ωφέλειας, συμπεριλαμβανομένων των έργων ΑΠΕ». 

Παράλληλα διαγράφηκαν αναφορές σε «εξαίρεση από κατεδάφιση», ενώ υπάρχει νέα αλλαγή με την οποία η φράση «αδειοδότησης» αντικαθίσταται από τη φράση παραχώρηση χρήσης ή εξαίρεση από την κατεδάφιση. Σημειώνεται πως συγκεκριμένες ενστάσεις για διατάξεις, που αφορούσαν αυθαίρετα, είχαν διατυπωθεί και στην έκθεση της επιστημονικής υπηρεσίας της Βουλής.


Αδ. Γεωργιάδης: «Αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μούρλια - Μπράβο»

Με δηκτική διάθεση σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης φτάνοντας σε σημείο να πει ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για τους αιγιαλούς και τους εφοπλιστές είναι τόσο δεξιές που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μούρλια.

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε εκτενή αναφορά στις διατάξεις του νομοσχεδίου για τις τακτοποιήσεις σε αιγιαλούς υπενθυμίζοντας ότι όταν το 2013 η κυβέρνηση Σαμαρά είχε φέρει ανάλογη ρύθμιση ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αντιδράσει εντονότατα.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην εθελοντική εισφορά των εφοπλιστών υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος το 2013 όταν είχε υπογραφεί συνυποσχετικό μεταξύ εφοπλιστών και κυβέρνησης Σαμαρά ύψους 140 εκατομμύρια ευρώ είχε εκφράσει τη διαφωνία του.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ