2019-06-15 03:54:38
Φωτογραφία για Maserati
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Maserati, η ιταλική φίρμα, που δεν περνά και την καλύτερη

οικονομική της περίοδο, δεν πρόκειται στο άμεσο μέλλον να παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο, το οποίο να τοποθετείται σε μικρότερη κατηγορία από την αντίστοιχη της Levante.

Όλα τα παραπάνω έρχονται σε αντίθεση με τα αρχικά πλάνα για την παραγωγή νέων μοντέλων της ιταλικής φίρμας που είχαν ανακοινωθεί το 2018, καθώς ο νυν Διευθύνων Σύμβουλος Harald Wester τόνισε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι μικρότερα μοντέλα από τα ήδη υπάρχοντα δεν ταιριάζουν με την premium εικόνα της. Επίσης επανέλαβε ότι τα μικρότερης κατηγορίας μοντέλα έχουν και χαμηλό περιθώριο κέρδους. Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο εάν η νέα δήλωση του Wester αποτελεί μία οριστική απόφαση για να μπει στο συρτάρι το όποιο σχέδιο δημιουργίας ενός κόμπακτ crossover. Να θυμηθούμε ότι την προηγούμενη χρονιά η φίρμα από τη Μόντενα είχε ανακοινώσει στα πλάνα της την δημιουργία ενός μικρότερου από τη Levante crossover μοντέλου, το οποίο θα βασιζόταν επάνω σε μία νέα πλατφόρμα, θα διέθετε κινητήρα τεχνολογίας plug-in hybrid, καθώς και σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3.


Πλέον, το μοντέλο που όλοι περιμένουμε είναι φυσικά η Alfieri, με το κουπέ μοντέλο να κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης του 2020, ενώ οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2022. Σε ότι αφορά τους κινητήρες, η Maserati από το 2021 δεν θα εφοδιάζεται με τα μηχανικά σύνολα της Ferrari, μετά την απόφαση της εταιρείας από το Μαρανέλο να σταματήσει την συνεργασία της. Μέχρι σήμερα η Ferrari κατασκευάζει V6 και V8 κινητήρες για τα μοντέλα Ghibli, Quattroporte, Levante, GranTurismo και GranCabrio.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Mercedes-AMG A35
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Mercedes-AMG A35
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ