2019-06-26 00:17:31
Φωτογραφία για «Τσαρλατάνος που παιδιαρίζει» λέει για τον Μπόρις Τζόνσον παλαιός δημοσιογράφος
Ο Μπόρις Τζόνσον είναι ακατάλληλος για πρωθυπουργός της Βρετανίας, λέει ο Max Hastings, πρώην συντάκτης της Daily Telegraph, και προειδοποιεί ότι η πιθανή εκλογή του

Μπόρις θα οδηγήσει στο να μη θεωρείται πλέον σοβαρή χώρα η Βρετανία

Σε βαριές δηλώσεις σε ένα άρθρο του στην εφημερίδα Guardian προχώρησε ο Max Hastings, παλαιός συνεργάτης του Βρετανού πολιτικού, Boris Johnson, ο οποίος είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος για τον ρόλο του αρχηγού του κόμματος των Συντηρητικών και κατά συνέπεια το αξίωμα του πρωθυπουργού της Βρετανίας.

Ο Hastings ήταν συντάκτης της Daily Telegraph, όταν ο Johnson ήταν ο απεσταλμένος της εφημερίδας στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο του Hastings, ο πιθανός πρωθυπουργός της Βρετανίας είναι εξαιρετικά ακατάλληλος για τον ρόλο αυτό. Σύμφωνα με τα λόγια του ίδιου ο Johnson αποτέλεσε έναν πολύ δημοφιλή δήμαρχο, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τη θέση του πρωθυπουργού, αφού ο Johnson ενδιαφέρεται μόνο για τη δική του προσωπική φήμη και ικανοποίηση.


Ο Max Hastings με τον Boris Johnson το 2002

Αν και πολλοί θαυμαστές και υποστηρικτές του Boris Johnson θεωρούν πως σαν πρωθυπουργός θα δείξει σοφία και υπευθυνότητα, το πρώην αφεντικό του εμφανίζεται σίγουρο πως ο Βρετανός πολιτικός δεν έχει αξιοπρέπεια. Ακόμα τονίζει πως το μεγαλύτερο μειονέκτημά του είναι η δειλία του, αφού πάντα λέει, σύμφωνα με τον Hastings, αυτό που θέλει να ακούσει το εκάστοτε κοινό του, ανεξάρτητα από τις συνέπειες.

Το επίμαχο άρθρο αποκαλύπτει ακόμα πως ο ίδιος ο Johnson τείνει να παρομοιάζει τον εαυτό του με τον Winston Churchill, την ώρα που ο Hastings τονίζει πως περισσότερο μοιάζει με τον Alan Partridge, έναν κωμικό χαρακτήρα, που οδηγείται σε πράξεις προδοσίας για να προβληθεί ο ίδιος. Όσο για τα σκάνδαλα της ερωτικής ζωής του πολιτικού που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο Hastings αποκαλύπτει πως ο Johnson τα χειρίστηκε εκτοξεύοντας απειλές προς τον εκδότη του BBC.

Ο Hastings καταλήγει πως η πιθανή εκλογή του Johnson στην πρωθυπουργία θα οδηγήσει στο να μη θεωρείται πλέον σοβαρή χώρα η Βρετανία, ενώ τονίζει πως ο κόσμος θα ήταν πολύ καλύτερος αν η πλούσια οικογένεια των Johnson παρέμενε στον κόσμο των επιχειρήσεων και δεν εμπλεκόταν με την πολιτική, ενώ αντί αυτού υπάρχει ένας «τσαρλατάνος που παιδιαρίζει» να οδεύει προς την Downing Street.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
BMW M3-M4  500+
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
BMW M3-M4 500+
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ