2019-12-05 21:47:55
Φωτογραφία για Στη Βουλή οι αποκαλύψεις για την σχέση ΠΑΟΚ - Ξάνθης
Την αυστηρή αντιμετώπιση των φαινομένων πολυϊδιοκτησίας στην Super League 1 ζητά

ο βουλευτής της ΝΔ Χριστόφορος Μπουτσικάκης, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον αρμόδιο υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα

Με αφορμή τις πρόσφατες αποκαλύψεις του «One Channel» για τις οικονομικές σχέσεις των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθης, ο κ. Μπουτσικάκης επισημαίνει πως τέτοια φαινόμενα «αλλοιώνουν το πρωτάθλημα, αν δεν το καθορίζουν συνολικά».

Αναλυτικά η ερώτηση έχει ως εξής:

«Κατόπιν σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, η Βουλή των Ελλήνων -με το Ν. 4639/2019- κύρωσε τη Σύμβαση Μακόλιν ενάντια στη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων. Η πρωτοβουλία αυτή, σε συνδυασμό με τις άλλες ρυθμίσεις του ως άνω νόμου, αποδεικνύει την πολιτική βούληση της Νέας Δημοκρατίας για συνολική και σε βάθος εξυγίανση στο χώρο του αθλητισμού.


Ωστόσο, σε πρόσφατη δημοσιογραφική έρευνα του τηλεοπτικού σταθμού «One Channel», την οποία ακολούθησε πλήθος δημοσιευμάτων, γίνεται λόγος για φαινόμενα πολυϊδιοκτησίας στη Σούπερ Λιγκ 1. Τέτοια φαινόμενα, εφόσον επιβεβαιωθούν, αλλοιώνουν το πρωτάθλημα, αν δεν το καθορίζουν συνολικά.

Οι κύριοι Υπουργοί παρακαλούνται να απαντήσουν στα ακόλουθα ερωτήματα:

1) Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν για τον έλεγχο των οικονομικών δεδομένων και σχέσεων των φερόμενων ως εμπλεκομένων προσώπων και εταιρειών σε σχέση με όσα αναφέρονται στη σχετική δημοσιογραφική έρευνα και, εφόσον αυτά επιβεβαιωθούν, για την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων;

2) Ποια άλλα μέτρα προτίθενται να λάβουν για τη διασφάλιση της ακεραιότητας του πρωταθλήματος;».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ