2020-02-27 17:53:40
Φωτογραφία για Ξυπνάει αργά η Άρσεναλ
Η χθεσινή νίκη της Άρσεναλ επί της Μονακό δεν σήμανε την πρόκριση, αλλά τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ. Πως γίνεται αυτό? Έχοντας χάσει πανηγυρικά στο πρώτο παιχνίδι στο Λονδίνο. Μία ιστορία που παίζεται σε επανάληψη εδώ και αρκετό καιρό.

Η αρχή είχε γίνει το 2012 με τη Μίλαν, ακολούθησε η Μπάγερν το 2013 και το 2014 και φέτος ήταν η σειρά της Μονακό. Κοινός παρονομαστής σε όλα αυτά τα νοκ-αουτ ζευγάρια είναι ότι η Άρσεναλ έμπαινε στο νόημα από το δεύτερο παιχνίδι! Αυτό της κόστιζε την πρόκριση, αφού οι ήττες στα πρώτα ματς ήταν καταδικαστικές.

Με εξαίρεση την τεσσάρα που δέχτηκε στο Μιλάνο την πρώτη χρονιά, οι ήττες που έκανε μετά ήταν μέσα στο «Έμιρεϊτς». Σε όλα αυτά τα παιχνίδια, οι «κανονιέρηδες» ήταν απογοητευτικοί, χωρίς έμπνευση και ουσία, και αδυνατούσαν να προβάλλουν ιδιαίτερη αντίσταση. Στους αγώνες-ρεβάνς, όμως, η ομάδα μεταμορφωνόταν προς το καλύτερο και έπαιζε άλλο ποδόσφαιρο. Επικρατούσε του αντιπάλου, έφτανε στο πικ της και ήταν κοντά σε σπουδαίες ανατροπές.


Μία παρόμοια κατάσταση ήταν και η χθεσινή. Η Μονακό είχε κερδίσει κατά κράτος μέσα στην Αγγλία, παίρνοντας άριστα στην αμυντική λειτουργία και στις αντεπιθέσεις. Η Άρσεναλ αναζητούσε μία νίκη με τρία γκολ διαφορά για να κάνει μία επική ανατροπή. Παίζοντας το ποδόσφαιρο που έπρεπε να είχε κάνει και στο πρώτο ματς, έφτασε πολύ κοντά στο να την πετύχει. Σωστή κυκλοφορία, πίεση στα χαφ και κυρίως αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Αλλά το πολυπόθητο τρίτο γκολ δεν ήρθε ποτέ.

Στη ροή του παιχνιδιού συνέβαλε και η Μονακό με το στήσιμο της. Έπαιξε ξανά παθητικά δίνοντας βάση στις αντεπιθέσεις. Όμως, το πλάνο της ήταν πλέον γνωστό και αντιμετωπίστηκε εύκολα. Ο Ζαρντίμ δεν είχε κάποια απάντηση στην αναχαίτιση των επιθέσεων των Άγγλων. Μόνο ο τερματοφύλακας Σούμπασιτς κατάφερε να περιορίσει την Άρσεναλ, όσο μπορούσε, με τις επεμβάσεις του.

Το φινάλε βρήκε τους Μονεγάσκους να πανηγυρίζουν την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το 2004. Τότε που είχαν φτάσει έως τον τελικό. Από την άλλη, η Άρσεναλ αποκλείστηκε για πέμπτη σερί χρονιά στην ίδια φαση. Και αν τις προηγούμενες φορές έβρισκε πιο δυνατούς αντιπάλους, φέτος δεν είχε δικαιολογία. Με βάση τα όσα είδαμε και χθες, η Άρσεναλ μπορεί να θεωρηθεί ως η ποδοσφαιρική version του «Dr. Jekyll & Mr. Hyde».
sfirixtranews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κόκκινη η Μαλαισία!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
"Κόκκινη" η Μαλαισία!
Χάμιλτον από πέρυσι
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Χάμιλτον από πέρυσι
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ