2020-02-27 17:53:40
Φωτογραφία για Κόκκινη η Μαλαισία!
Μόλις ο δεύτερος αγώνας της σεζόν αρκούσε για να δούμε ότι δεν είδαμε σε ολόκληρη την περσινή χρονιά. Μία άκρως ανταγωνιστική Ferrari και ένας φοβερός Φέτελ κατάφεραν να αφήσουν πίσω τη Mercedes και να δείξουν ότι μπορούν να αποτελέσουν έναν ισχυρό αντίπαλο για τη γερμανική ομάδα. 

Η Scuderia και ο Γερμανός έκαναν έναν άριστο αγώνα, τόσο από πλευρά στρατηγικής, όσο και από πλευρά οδήγησης. Αυτό επέφερε την πολυπόθητη νίκη που ήταν η πρώτη για την ομάδα και τον οδηγό μετά το 2013. Συγκεκριμένα, η Ferrari είχε κερδίσει για τελευταία φορά στις 12 Μαϊου 2013 και ο Φέτελ στις 24 Νοεμβρίου 2013.

Ο παράγοντας τύχη συνέβαλε στην πρωτοπορία του Γερμανού πιλότου. Στον τέταρτο γύρο, ένα τρακάρισμα έφερε στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας και οι περισσότεροι οδηγοί μπήκαν στα pits για αλλαγή ελαστικών. Ο Φέτελ δεν έπραξε το ίδιο, έμεινε για πολύ ώρα με τα ίδια λάστιχα, έκανε μόνο δύο pit-stop και αυτό του έδωσε τη δυνατότητα να έχει τον έλεγχο του αγώνα.


Το σασπένς δεν έλειψε καθόλου, αφού ο Λιούις Χάμιλτον πίεζε με κάθε τρόπο τον αντίπαλο του και διεκδίκησε μέχρι τέλους την πρωτιά. Τελικά, περιορίστηκε στην δεύτερη θέση που τον διατηρεί στην πρωτοπορία του πρωταθλήματος με ισχνό προβάδισμα. Το βάθρο συμπλήρωσε η έτερη Mercedes του Νίκο Ρόσμπεργκ που δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στον ρυθμό των άλλων δύο.

Το Γκραν Πρι της Μαλαισίας έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για την Ferrari, αφού ο Κίμι Ραϊκόνεν τερμάτισε στην τέταρτη θέση μετά από έναν αρκετά καλό αγώνα, αποτέλεσμα του αξιόπιστου μονοθεσίου της Scuderia.

Καλό αγώνα είχαν και οι δύο Williams, με τους Μπότας και Μάσα να τερματίζουν στην 5η και 6η θέση αντίστοιχα. Σε πολύ καλά επίπεδα κυμάνθηκε η Toro Rosso που κατέκτησε την 7η και 8η θέση. Μάλιστα, ο Μαξ Βερστάπεν είναι ο νεότερος οδηγός στην ιστορία της Formula 1 που τερματίζει σε βαθμολογούμενη θέση.

Οι δύο Red Bull παρουσιάστηκαν μέτριες τερματίζοντας στην 9η και 10η θέση. Από την άλλη, οι McLaren πραγματοποίησαν μία ακόμα πολύ απογοητευτική εμφάνιση, αφού δεν τερμάτισαν. Ειδικά, ο Φερνάντο Αλόνσο αναγκάστηκε να αποχωρήσει νωρίς στο δεύτερο ντεμπούτο του στην ομάδα.

Επόμενος αγώνας για το καλεντάρι είναι το Γκραν Πρι της Κίνας που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 10-12 Απριλίου.
sfirixtranews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ