2020-03-05 01:56:53
Φωτογραφία για Κίνδυνος διασποράς της νόσου στην κοινότητα
Συντάκτης: Αιμίλιος Νεγκής - Virus

Τη λήψη έκτακτων μέτρων για 48 ώρες στους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθουμε κλείσιμο σχολείων και απαγόρευση όλων των καλλιτεχνικών και αθλητικών εκδηλώσεων αποφάσισε το βράδυ της Τετάρτης η κυβέρνηση, μετά από εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων και σύμφωνα με τις οδηγίες των διεθνών οργανισμών υγείας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, έχουν αυξηθεί σημαντικά οι πιθανότητες η νόσος να έχει διασπαρεί στην κοινότητα. Δηλαδή, τις επόμενες ημέρες να παρουσιαστούν κρούσματα, τα οποία δεν θα συνδέονται με κάποιο άτομο, που έχει ταξιδέψει σε πληγείσα χώρα, όπως η Ιταλία και το Ισραήλ. Γι’ αυτό, και ελήφθησαν τόσο άμεσα και αυστηρά μέτρα, ώστε να εξαντληθούν όσες πιθανότητες υπάρχουν, ακόμη ώστε να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του ιού.

Τα μέτρα ανακοινώθηκαν από τον πρόεδρο της επιτροπής κ. Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος εξήγησε ότι στόχος είναι να μειωθεί ο κίνδυνος διασποράς της νόσου. Ζήτησε για μία ακόμη φορά να λαμβάνονται μέτρα ατομικής υγιεινής και να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού με έμφαση τους ηλικιωμένους, που πάσχουν από χρόνια νοσήματα.


Τα μέτρα λαμβάνονται εξαιτίας του ένατου κρούσματος, που επιβεβαιώθηκε σήμερα και αφορούσε έναν 66χρονο από την Αμαλιάδα. Ο ασθενής ταξίδεψε σε Ισραήλ και Αίγυπτο από τις 19 έως τις 27 Φεβρουαρίου με μια ομάδα περίπου 50 ατόμων από την Αμαλιάδα, τη Γαστούνη, την Πάτρα και τη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά – επίσημη ενημέρωση δεν έχει γίνει από το υπουργείο Υγείας – ο ασθενής αρχικά απευθύνθηκε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας χωρίς να συσχετιστεί με τον κοροναϊό. Στη συνέχεια, οδηγήθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, όπου κατά πληροφορίες αρχικά επίσης δεν συσχετίστηκε με τη νόσο.

Τελικά, με την κατάσταση του να χειροτερεύει έγινε έλεγχος για κοροναϊό, που αποδείχθηκε θετικός και αμέσως σήμανε συναγερμός, καθώς είχε έρθει σε επαφή με μεγάλο αριθμό γιατρών και νοσηλευτών. Το απόγευμα έγινε γνωστό ότι περίπου 15 εργαζόμενοι του νοσοκομείου τίθενται σε κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες. Ο ασθενής παρουσιάζει σοβαρή πνευμονία, αλλά είναι σε σταθερή κατάσταση και το απόγευμα της Τετάρτης δεν είχε διασωληνωθεί.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ