2012-06-29 23:51:03
Φωτογραφία για Δισεκατομμύρια στερλίνες χαμένες σε λάθος αμυντικές δαπάνες
Το Ελεγκτικό Συμβούλιο του Κράτους στην Βρετανία, εξέδωσε αναφορά η οποία είναι άκρως καυστική για την ηγεσία του... Υπουργείου Άμυνας και τις δαπάνες του. Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι έχουν χαθεί δισεκατομμύρια στερλίνες σε εξοπλισμό ο οποίος ήταν άχρηστος, την στιγμή που μειώνονται οι δυνάμεις πρώτης γραμμής για να επιτευχθεί εξοικονόμηση κονδυλίων.

Ειδικότερα, το Ελεγκτικό Συμβούλιο βρήκε ότι υλικό αξίας 6,6 δισεκατομμυρίων στερλινών δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου ή παραγγέλθηκε σε υπερβολικές ποσότητες. Κι όλα αυτά, όταν οδηγούνται σε απολύσεις 22.000 άτομα στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα κακοδιαχείρισης αποτελεί η παραγγελία εξοπλισμού άφεσης όπλων για τα αεροσκάφη Nimrod, την στιγμή που είχε ληφθεί απόφαση να παροπλιστούν.

Επιπλέον, ότι τα μη εκρηκτικά τμήματα εξοπλισμού που βρίσκονται σε αποθήκες, αυξήθηκε 13% μέσα στα δύο τελευταία χρόνια. Μόνο μεταξύ 2009 και 2011, δαπανήθηκαν 4 δισεκατομμύρια στερλίνες σε ρουχισμό, καύσιμα και ανταλλακτικά, αλλά τελικά δεν χρησιμοποιήθηκε το 38% αυτών.


Το ίδιο το Υπουργείο Άμυνας εξάλλου παραδέχθηκε ότι, υλικά αξίας 1,4 δισ στερλινών θα μπορούσαν να πουληθούν ή καταστραφούν, δεδομένου ότι το κόστος αποθήκευσής τους ανέρχεται σε 277 εκατομμύρια στερλίνες τον χρόνο.

Αν και το Υπ. Άμυνας θεωρεί ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια και πως όντως σπαταλώνται χρήματα, εντούτοις είναι αναγκαίο να υπάρχει μεγάλο απόθεμα, προκειμένου να εκτελούνται επιχειρήσεις σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ