2012-09-07 22:07:03
Φωτογραφία για Συνέχεια στις κινητοποιήσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ
Συνεχίζεται μέχρι την Τετάρτη 12/9 η επίσχεση εργασίας των γιατρών καθώς η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ δεν είναι ικανοποιημένη από... τα αποτελέσματα της διυπουργικής επιτροπής.

Σε ανακοίνωσή τους οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ αναφέρουν: «Οι συνεργαζόμενοι με τον Οργανισμό ιατροί, μόνο ικανοποιημένοι δεν μπορούν να είναι με τα αποτελέσματα, που για άλλη μια φορά καταλήγουν σε ευχολόγια για την μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση των ζητημάτων που ταλανίζουν την πρωτοβάθμια περίθαλψη».

Υπενθυμίζουν μάλιστα ότι ο Οργανισμός συνεχίζει να παρουσιάζει τεράστιο ταμειακό έλλειμμα ύψους 1,5 δισ. ευρώ το οποίο καθημερινά διευρύνεται, συνεχίζει να οφείλει μόνο για το 2012 στους ιατρούς 230 εκατ. ευρώ και άλλα 570 εκατ. στους κλινικούς ιατρούς και 540 εκατ. στους εργαστηριακούς ιατρούς, για τα έτη 2010 και 2011.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ καλεί τον αναπληρωτή υπουργό Μ. Σαλμά και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ «να τηρήσουν στο ακέραιο τις δημόσιες δεσμεύσεις τους εντός τον επόμενων ημερών», και τους προσκάλεσαν σε δημόσιο διάλογο «ως μια ύστατη γενναία προσπάθεια να διασωθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη».

parapolitika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τραγωδία παραλίγο!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τραγωδία παραλίγο!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ