2012-12-16 09:53:31
Φωτογραφία για ΣΥΡΙΖΑ: Να καταρρεύσει η κυβέρνηση πριν καταρρεύσει η κοινωνία ...!!!
Παρότι τα στελέχη του προεξοφλούσαν από καιρό ότι η κυβέρνηση θα παρουσιάσει την όποια λύση ως εθνικό θρίαμβο, οι παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου Eurogroup ήταν οξύτατες. 

Δεν είναι μόνο τα ψέματα που καταλογίζει στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό για τους ισχυρισμούς του ότι το χρέος έχει καταστεί βιώσιμο -για το αντίθετο επιχειρηματολόγησε χθες, στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέροντας ενδεικτικά τι έγραψε ο διεθνής Τύπος επί της -μη- βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Εκείνο που κυρίως εξοργίζει την ηγεσία της μείζονος αντιπολίτευσης είναι ότι οι κυβερνητικές θριαμβολογίες έρχονται σε μια στιγμή που η ελληνική κοινωνία βουλιάζει στις επιπτώσεις των Μνημονίων.

Καταρρέει από την πολιτική που εφαρμόζει ο Αντ. Σαμαράς και οι εταίροι του, οι οποίοι παρ' όλα αυτά τολμούν να επιχαίρουν για τα κατορθώματά τους
. Έτσι για τον ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει με ακόμη πιο επιτακτικό τρόπο η ανάγκη να φύγει αυτή η κυβέρνηση, προτού ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο. Να φύγει δηλαδή με τη διαδικασία του κατ' επείγοντος, όπως ήταν η αναφορά του Αλ. Τσίπρα στην ομιλία του προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα την περασμένη Τρίτη. Εκεί όπου έθεσε το, κατά την άποψή του, νέο δίλημμα της περιόδου: Δημοκρατική εκτροπή ή δημοκρατική ανατροπή.

Με αλληλεγγύη ενάντια στην κρίση

Εξάλλου ο ΣΥΡΙΖΑ εντείνει τις παρεμβάσεις του στο πεδίο της αλληλεγγύης. Την προσεχή εβδομάδα οργανώνονται δράσεις με ενημερωτικό κυρίως χαρακτήρα, που θα καλούν τον κόσμο να συμμετέχει στις δομές της γειτονιάς του και να συνεισφέρει ο καθένας ανάλογα με τις δυνατότητές του, στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του -όπως λέει και η γνωστή ρήση. Σε ένα περιβάλλον όπου ολοένα περισσότερα νοικοκυριά δεν έχουν πρόσβαση στα βασικά, οι ελλείψεις στα φάρμακα χτυπάνε κόκκινο, τα ανέκδοτα της εποχής αφορούν σπίτια με θέρμανση (!) κι ενώ το φορολογικό νομοσχέδιο έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή στα ήδη πετσοκομμένα εισοδήματα των “από κάτω”, η Αριστερά απαντά με αλληλεγγύη -τη μέχρι τώρα δουλειά παρουσίασε στην Κ.Ο. η υπεύθυνη του τομέα Θεανώ Φωτίου.

Ταυτόχρονα όμως ο ΣΥΡΙΖΑ σηκώνει ανάστημα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις. Χθες, ο Αλ. Τσίπρας κατακεραύνωσε το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου) και σήκωσε τους τόνους εκφράζοντας την πλήρη εναντίωσή του στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, με αιχμές της περιόδου τον ΟΠΑΠ -που αποστερεί το Δημόσιο από σημαντικά έσοδα- και τη ΔΕΗ -της οποίας ο κοινωφελής ρόλος είναι αναμφισβήτητος.

Εν τω μεταξύ χθες συγκροτήθηκε σε σώμα η νέα Κεντρική Επιτροπή που προέκυψε από την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η εκλογή Γραμματείας -πρόταση της απερχόμενης ήταν για 35μελές όργανο, συν ο πρόεδρος της Κ.Ο. Τουλάχιστον σε επίπεδο ηγεσίας, στόχος είναι οι όποιες εσωτερικές αδυναμίες, είτε σε επίπεδο λειτουργίας είτε σε επίπεδο δημόσιας παρουσίας, να ξεπεραστούν επίσης με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ώστε ο φορέας να ανταποκριθεί στις επαυξημένες υποχρεώσεις του απέναντι στην κοινωνία που στενάζει.

Δ.ΣΦ. / Η ΑΥΓΗ
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ