2012-12-24 16:45:02
Φωτογραφία για Εγνατία Οδός: Υπεγράφη η σύμβαση για τη σταθεροποίηση της Γέφυρας Περιστερίου
Υπεγράφη σύμβαση μεταξύ της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» και της αναδόχου τεχνικής εταιρείας για το έργο: «Σταθεροποίηση του επιχώματος στο τμήμα της Εγνατίαs Οδού μεταξύ Α/Κ Αράχθου – Α/Κ Περιστερίου».

Ο προϋπολογισμός του έργου ανερχόταν σε 15.000.000 ευρώ (με ΦΠΑ) και στον διαγωνισμό μετείχαν οκτώ τεχνικές εταιρείες. Η κατακύρωση έγινε με μέση έκπτωση 27,8% και συνολική οικονομική προσφορά 10.862.805 ευρώ (με ΦΠΑ). Η διάρκεια κατασκευής του έργου 12 μήνες και η χρηματοδότησή του είναι εξασφαλισμένη από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» του Υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών.Το έργο αυτό, με την ολοκλήρωσή του, δίνει τέλος στην παράκαμψη των 800 μέτρων πριν τον ανισόπεδο κόμβο Περιστερίου και οι χρήστες της Εγνατίας οδού θα διατρέχουν τον αυτοκινητόδρομο, μήκους 670 χλμ., χωρίς πλέον κανένα εμπόδιο.Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:

Από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. ανακοινώνεται πως, τον Δεκέμβριο του 2012,υπογράφηκαν τρεις (3) νέες συμβάσεις έργων, που αφορούν :


-Τοποθέτηση ενισχυμένης υπερυψηλής περίφραξης στο τμήμα «Σιάτιστα – Κορομηλιά» του Κάθετου Άξον α 45 «Σιάτιστα – Κρυσταλλοπηγή» και σε τμήματα του κυρίου άξονα της Εγνατίας Οδού από Παναγιά έως Σιάτιστα» – Διάρκεια σύμβασης : 9 μήνες.

-Οριστικά μέτρα σταθεροποίησης του επιχώματος μεταξύ των χ.θ.7+150 και 7+500, στο τμήμα «Α/Κ Αράχθου – Α/Κ Περιστερίου » - Διάρκεια σύμβασης : 12 μήνες.

-«Κάθετος Άξονας Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκη-Ν. Μουδανιά-Ποτίδαια: Βελτίωση - διαπλάτυνση τμήματος Ν. Μουδανιά-Ποτίδαια από χ.θ 0+000 έως χ.θ 4+200 » - Διάρκεια σύμβασης 36 μήνες.

Επίσης, τον ίδιο μήνα (Δεκέμβριος 2012) , προκηρύχθηκαν έργα ύψους 95.000.000 € (περίπου), που αφορούν:

-«Βελτίωση - Αναβάθμιση Δυτικής Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης από Α/Κ Κ5 (Χ.Θ. 0+000 – περιοχή Νοσ. Παπαγεωργίου) έως Α/Κ Μακρυγιάννη».

-«Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Χώρας Κύθνου»

-«Κατασκευή ανισόπεδου κόμβου ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, επί της Εγνατίας Οδού»

-«Αντιστήριξη πρανών καλντέρας Θήρας – Περιοχή Λιμένα Αθηνιού»

-«Αντιστήριξη πρανών καλντέρας Θήρας - ΠεριοχήΤελεφερίκ και Παλαιού Λιμένα Φηρών»

Κατασκευή Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (Χ.Y.T.A.) Δήμου Νάξου»

Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. εύχονται στους χρήστες της Εγνατίας Οδού και στις οικογένειές τους, Καλά Χριστούγεννα, Ευτυχισμένο το Νέο Χρόνο και ασφαλή ταξίδια.

epirusgate.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ