2013-06-12 13:16:41
Φωτογραφία για Ήττα για τον Μάρκο Παγδατή από τον Gulbis
Ο Μάρκος Παγδατής έχασε τελικά στο παιχνίδι με τον Ernests Gulbis για τον πρώτο γύρο του Gerry Weber Open την Τρίτη στο Halle. Σε ένα έντονο παιχνίδι με πολλές ανατροπές, ο Gulbis επικράτησε με 6-4, 3-6, 6-3 σε έναν αγώνα διάρκειας μίας ώρας και 39 λεπτά.

cybee alerts - γκολ στο κινητό σου σαν να είσαι εκεί! Στείλε με SMS on goal [όνομα ομάδας] στο 1000 για να λαμβάνεις μήνυμα όποτε βάζει γκολ η ομάδα σου. Cytamobile-Vodafone

Gulbis (Photo credit: photoAtlas)

Ο Λετονός παίκτης, ο οποίος πέτυχε την αναβίωση της καριέρας του φέτος, έσπασε το έβδομο γκέιμ του πρώτου σετ, παίρνοντας το προβάδισμα. Ο Μάρκος παρέμεινε, ωστόσο, επιθετικός στο παιχνίδι του καταφέρνοντας να επανακτήσει το έδαφος στα μέσα του δεύτερου σετ, σπάζοντας το γκέιμ του Gulbis για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του αγώνα, και ισοφαρίζοντας  σε 1-1 στα σετ.

Ο κύπριος πρωταθλητής είχε ευκαιρίες νωρίς στο τρίτο σετ για να πάρει το προβάδισμα, αλλά δεν μπόρεσε να τις εκμεταλλευτεί καθώς με το σκορ στο 0-40 στο σερβίς του αντιπάλου του, δεν κατάφερε το μπρέικ, με τον Gulbis, στο αμέσως επόμενο γκέιμ, να το καταφέρνει
. Ο Μάρκος κατάφερε στο όγδοο γκέιμ, να σβήσει τις δύο ευκαιρίες του αντιπάλου του για να κλείσει το ματς, με τον Gulbis όμως να μην επηρρεάζεται, πετυχαίνοντας τη νίκη.

Μετά τη λήξη του παιχνιδιού, ο Μάρκος δήλωσε ικανοποιημένος από το παιχνίδι του, διατηρώντας την αισιοδοξία του για τις πιθανότητες πρόκρισης στο επόμενο τουρνουά Topshelf Open, την ερχόμενη εβδομάδα στο Hertogenbosch, λίγο πριν την έναρξη του Wimbledon.

«Έπαιξε καλά στα break points μου», δήλωσε ο Μάρκος, που δεν μπόρεσε να εκεμεταλλευτεί τις έξι από τις επτά ευκαιρίες που είχε για να σπάσει το σερβίς του αντιπάλου του. «Δεν είχα ιδιαίτερες ευκαιρίες για να τα κάνω δικά μου, ειδικά στο τρίτο σετ. Τα σερβίς του ήταν καλά. Δεν νομίζω ότι έχασα τον αγώνα, αλλά ότι αυτός τον κέρδισε. Δεν ήταν όπως τα άλλα παιχνίδια τις προηγούμενες εβδομάδες.

«Βρέθηκα μπροστά με 0/40 στο τρίτο σετ και δεν το εκμεταλλεύτηκα, με αποτέλεσμα, στο αμέσως επόμενο γκέιμ, να μου σπάσει αυτός το σερβίς. Αυτό ήταν δύσκολο, αλλά έπαιξα πολύ καλά. Ένα ή δύο σημεία κάνουν τη διαφορά και αυτή τη στιγμή τα χάνω. Αλλά εγώ πιστεύω στον εαυτό μου. Νιώθω πολύ καλά στο γήπεδο. Δουλεύω σκληρά και βελτιώνομαι. Πιστεύω πως θα φανεί το αποτέλεσμα. Μπορώ εύκολα να νιώσω απογοήτευση, αλλά μίλησα με τον προπονητή μου και με βοήθησε να ξεπεράσω τα αρνητικά συναισθήματα.

«Στις χορτάρι μπορώ να νικήσω τον οποιονδήποτε», είπε ο Μάρκος, ο οποίος έφθασε στα ημιτελικά του Wimbledon το 2006 (έχασε από τον Nadal). «Έχω αυτοπεποίθηση. Είμαι πολύ χαρούμενος με τον τρόπο που δουλεύω με το νέο προπονητή μου. Αισθάνομαι ότι μπορώ να νικήσω τον οποιονδήποτε.

«Η μπάλα παραμένει χαμηλά στο γρασίδι και μπορώ να κινηθώ καλά σε αυτή την επιφάνεια, σε σύγκριση με άλλους παίκτες. Έχω ένα καλό σερβίς και επιστροφή, που είναι σημαντικά στοιχεία στο γρασίδι. Ταιριάζει με το παιχνίδι μου. Δεν χρειάζεται να αλλάξω το παιχνίδι μου πάρα πολύ σε αυτή την επιφάνεια.»

Μιλώντας για τη σχέση του με το νέο του προπονητή, Zeljko Krajan, ο Μάρκος δήλωσε πως αυτή εξελίσσεται: «Είναι πολύ έξυπνος. Είναι ένας πρώην παίκτης του τένις. Έπαιξα μαζί του πριν από αρκετό καιρό και μάλιστα τον κέρδισα! Μου λέει τα καλά πράγματα για το παιχνίδι μου κάθε μέρα. Βλέπει πολλά πράγματα που εγώ δεν βλέπω, και με βοηθάει πολύ. Κάθε δευτερόλεπτο στο γήπεδο κατά την προπόνηση, με πιέζει συνεχώς, λέγοντάς μου που μπορώ να βελτιωθώ. Αναπτύσσεται μια πολύ καλή σχέση συνεργασίας.»

Ο Μάρκος θα παραμείνει στο Halle για μια-δυο μέρες πριν από το ταξίδι του στην Ολλανδία για να διαγωνιστεί στο Topshelf Open την ερχόμενη εβδομάδα.
balla.com.cy
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ