2013-08-18 00:33:49
Φωτογραφία για «Μόνο 20% έχουν φύγει» Το PKK δεν έχει αποχωρήσει όπως συμφώνησε, λέει ο Ερντογάν
Tο PKK δεν έχει δώσει στοιχεία για το πόσοι μαχητές του έχουν υποχωρήσει  

Αγκυρα, Τουρκία

Οι υποσχέσεις που έδωσε το PKK για αποχώρηση των μαχητών του από το Κουρδιστάν στο πλαίσιο της συμφωνίας με την Άγκυρα δεν έχουν τηρηθεί, δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, αν και δεν προσδιόρισε τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για την ειρηνευτική διαδικασία.

Μόνο 20% έχουν φύγει από την Τουρκία και αυτοί είναι κυρίως γυναίκες και παιδιά, είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός, σύμφωνα με τη Vatan, κατά την επιστροφή του από αυθημερόν επίσκεψη στο Τουρκμενιστάν.

Οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει από τον περασμένο Μάρτιο σε κατάπαυση του πυρός για να διευκολυνθεί η αποχώρηση των περίπου 2.000 μαχητών, κατάπαυση που έχει γενικά τηρηθεί.

Πάντως το PKK δεν έχει δώσει στοιχεία για το πόσοι μαχητές του έχουν υποχωρήσει, σημειώνει το Reuters.

Η πλήρης αποχώρηση των ενόπλων τμημάτων από το τουρκικό έδαφος προς το βόρειο Ιράκ είναι ένα από τα προσυμφωνημένα βήματα για την ειρήνευση των δύο πλευρών μετά από δεκαετίες ένοπλων και αιματηρότατων συγκρούσεων.

Προ ημερών ο Ερντογάν είπε ότι η τουρκική Εθνοσυνέλευση μπορεί να συνέλθει πριν από τη λήξη της θερινής ανάπαυλας (την 1η Οκτωβρίου) για να ψηφίσει πακέτο μέτρων εκδημοκρατισμού.

Τα μέτρα, ανέφεραν άλλοι αξιωματούχοι, θα περιλαμβάνουν και προβλέψεις για εφαρμογή σε περισσότερες περιπτώσεις της εκπαίδευσης στα κουρδικά. Ο Ερντογάν, σύμφωνα πάντα με την Vatan, εμμέσως διέψευσε την πληροφορία.

Newsroom ΔΟΛ In.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ