2013-09-16 01:47:03
Φωτογραφία για Η δύναμη να αποφασίσουμε τι θα συμβεί στην Ευρώπη
Όπως αλλάζουν οι καιροί, έτσι αλλάζουμε κι εμείς. Οι κανόνες του παιχνιδιού έχουν αλλάξει σε σχέση με τις προηγούμενες Ευρωπαϊκές εκλογές. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει τώρα περισσότερη εξουσία, τόσο για να χαράσσει την πολιτική κατεύθυνση της Ευρώπης, όσο και στις καθημερινές αποφάσεις που μας επηρεάζουν όλους.

Ένα πιο ισχυρό Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σημαίνει περισσότερη επιρροή για τον καθένα, μεγαλύτερη ικανότητα να αντιμετωπίζει τα προβλήματά μας, μεγαλύτερη ικανότητα να αλλάζει αυτό που πρέπει να αλλάξει, περισσότερη αποφασιστικότητα να διατηρήσει αυτό που θέλουμε να κρατήσουμε.

Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μεγάλες και δύσκολες προκλήσεις και για να ανταποκριθούμε θα πρέπει να κάνουμε επιλογές Οι θεσμικές αλλαγές που έγιναν, σχεδιάστηκαν για να εξασφαλίσουν ότι εμείς, οι πολίτες της Ευρώπης, έχουμε παραπάνω λόγο σε αυτές τις επιλογές. Όχι μόνο όταν πηγαίνουμε στην κάλπη, αλλά κατά τη λήψη των αποφάσεων, μέρα με τη μέρα.


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σήμερα αποφασίζει για τους ευρωπαϊκούς νόμους που σας αφορούν, σε όλα τα επίπεδα. Για το πώς δαπανώνται τα χρήματά σας από τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. (Ευρωπαϊκής Ένωσης), Πρέπει να συμφωνήσουμε για τη χρηματοδότηση της Ε.Ε. για τα επόμενα χρόνια, εξετάζοντας το συλλογικό συμφέρον των Ευρωπαίων πολιτών. Μετά τις επόμενες εκλογές το δικό σας κοινοβούλιο θα εκλέξει τον επικεφαλής του εκτελεστικού οργάνου της ΕΕ, με βάση τις επιθυμίες σας, όπως θα εκφραστούν σε αυτές τις εκλογές.

Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι όντως διαφορετικά. Μαζί έχουμε τώρα μεγαλύτερη πραγματική δύναμη για να κάνουμε τη διαφορά.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κι εσύ. Μαζί μπορούμε να δράσουμε, να αντιδράσουμε και να επηρεάσουμε

Δράσε

Η Ευρώπη ζει καιρούς ταραγμένους. Για πολλούς ευρωπαίους πολίτες τα πράγματα είναι δύσκολα. Όπως άλλαξαν οι καιροί, έτσι αλλάξαμε κι εμείς. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει τώρα περισσότερη δύναμη από ποτέ για να επηρεάσει τις εξελίξεις στην Ευρώπη. Και αυτό δίνει σε σας περισσότερη δύναμη για να το πετύχετε, για να επηρεάσετε τις αποφάσεις που αφορούν τη δική σας ζωή, καθώς και τις ζωές πάνω από 500 εκατομμυρίων ευρωπαίων πολιτών. Μπορείτε να ξεκινήσετε ή να σταματήσετε κάτι. Να ζητήσετε περισσότερα ή λιγότερα. Μπορείτε να δράσετε και να πάρετε στα χέρια σας όλα τα ζητήματα, μεγάλα και μικρά. Να επιλέξετε ποια Ευρώπη θέλετε. Στο τέλος, εσείς θα αποφασίσετε τι θα συμβαίνει ή όχι.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκπροσωπεί την καθεμιά και τον καθένα σας και ενεργεί εκ μέρους σας. Οι αποφάσεις του βασίζονται σ’ αυτά που είναι σημαντικά για σας. Δεν μπορούν να γίνουν βεβαίως τα πάντα σε μια μέρα, αλλά είναι βέβαιο οτι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Αντέδρασε

Μπορείτε να κάνετε πραγματικά τη διαφορά. Να κρατήσετε αυτό που αξίζει, να αλλάξετε αυτό που πρέπει να αλλάξει. Ή να αμφισβητήσετε και να επικρίνετε. Να μοιραστείτε τις σκέψεις σας και να αντιδράσετε. Η ευρωπαϊκή ιδέα δεν είναι μόνο ένα όραμα ή ένας στόχος. Είναι το να ακούγεται κάθε άποψη.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι εδώ για να ανταποκριθεί στα αιτήματά σας και να αγωνισθεί για αυτά που σας αφορούν πραγματικά. Δουλειά μας είναι να ακούσουμε όλες τις απόψεις και να δώσουμε πραγματικές απαντήσεις. Θα αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση και θα παράσχουμε ουσιαστικές λύσεις.

Επηρεάσε

Με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχετε περισσότερη δύναμη απ’ ό,τι φαντάζεσθε. Μπορείτε να επηρεάσετε άμεσα το μέλλον όλων μας αλλά και των μελλοντικών γενεών. Η δράση και η αντιδράσή σας θα φέρουν στο τέλος αποτελέσματα. Οι αποφάσεις που παίρνουμε μαζί επηρεάζουν την καθημερινή ζωή για πάνω από μισό δισεκατομμύριο Ευρωπαίους πολίτες.

Η ευθύνη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι να βελτιώσει τα πράγματα για όλους και για τον καθένα. Όχι απλώς να κάνει πραγματικά τη διαφορά για σένα, αλλά με σένα. Σήμερα, και στο μέλλον.

ilioupoligiaolous.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Είναι κάποιες νύχτες...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Είναι κάποιες νύχτες...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ